Jump to content

Internetska prevara putem pošte (online trgovina)


Ana_Banana

Preporučene objave

Pozdrav svima! 

Ne znam jesam li pogodila pravu kategoriju foruma, nemojte mi zamjerit 🙃 

Uglavnom kupila sam mobitel preko Njuškala, na oglasu je pisalo kako mobitel dolazi s garancijom od 2 godine i cijelom opremom. Gospodin je rekao da je mobitel korišten samo godinu dana. Mobitel je plaćen u nedjelju mobilnim bankarstvom (01.11.2020.) i danas mi je stigao na adresu. Međutim kad sam otvorila paket imala sam šta za vidit - ljepljivu kutiju s mobitelom unutra, naknadno kupljenim punjačem i garantnim listićem (bez računa!). Dakle od cijele opreme (koja je bila jasno vidljiva na slikama oglasa!!!) ja sam dobila samo mobitel, punjač i garanciju koja tvornički dolazi s mobitelom (ali bez računa firme u kojoj je kupljen). 
 

Ljuta i razočarana zbog ovoga, obraćam se gospodinu zbog ovog koji odbija povrat novca jer sam, kako on navodi, po zakonu pošte trebala otvorit paket ispred poštara i vidjet odgovara li mi sadržaj te da je kupio  već novi mobitel curi pa ne može. 
Ovo sam našla na stranici pošte: https://www.posta.hr/urucenje-posiljaka-2155/2155?pojam=Kupio+sam+putem+oglasnika+jedan+proizvod+koji+pla%C4%87am+pouze%C4%87em.+Mogu+li+odmah+prilikom+preuzimanja+paketa+provjeriti+je+li+u+njemu+to+%C5%A1to+sam+i+kupio%3F

Mogu li ići na Hrvatsku poštu pa se žaliti na ovu sramotu? Ili idem na policiju? Ili oboje? Imam sve dokaze, slike, screenshotove, poruke, čak i kuvertu s HP ekspress potvrdom koja je došla s mobitelom.

Molim vas pomoć...😭😭😭

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod rabljene robe je teško reći. Ako to nije ono što ste se dogovorili, onda možete tražiti smanjenje cijene sukladno onome što jeste dobili, ili raskid ugovora (svaka strana bi tada trebala vratiti što je primila). To možete učiniti neovisno jeste li vratili prilikom preuzimanja kod HP-a ili niste. HP jednom kada ste preuzeli nema više ništa s pošiljkom. Možete prijaviti prijevaru policiji, ali je moguće da će Vas uputiti da se radi o čistom građanskom odnosu, da svoje razmirice rješavate sami, ili sudskim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija