Jump to content

Izmjena međe


VMM

Preporučene objave

Pozdrav. 

Suprug i ja smo prije nekoliko mjeseci kupili parcelu na kojoj planiramo izgradnju obiteljske kuće. 

Pri izradi geodetskog elaborata utvrđeno je kako stanje na terenu nije isto kao i katastarski plan. Naime, utvrđeno je kako svaka kuća u ulici, odnosno svaka parcela svojom desnom stranom prelazi susjedovu među. Što se tiče same naše parcele to nam ne bi trebalo predstavljati problem jer do susjeda nas dijeli općinska (javna) staza/prolaz.

Tako da je susjed, prešavši među, izgradio (nenamjerno) objekte na toj stazi/prolazu, ali postojeći prolaz je ustvari svo vrijeme bio dio naše parcele. (Ni prethodni vlasnici to nisu znali). 

Geodet koji je izradio elaborat je napravio prijedlog novih međa prema kojemu su nove međe trenutno zatečeno stanje stvari.

To nam dakako ne odgovara jer se dobrovoljno odričemo dijela parcele u korist susjeda i spomenutog prolaza. No, ukoliko ne prihvatimo novi prijedlog ne možemo dobiti građevnsku dozvolu. 

Po nama je prilično apsurdno da ne možemo graditi kuću unutar okvira onoga što je prema katastarskom planu naše. Prema riječima geodeta sudski spor ne bi imao smisla jer smo zemljište kupili "na viđeno i posljednji  smo došli".

Koji je vaš savjet? 

Lijep pozdrav. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija