Jump to content

garaza


creatin

Preporučene objave

Dragi forumasi,

garazu smo kupili pocetkom 80-ih godina u zapadnom dijelu grada, nasa i garaza drugih susjeda nije uknjizena, odnosno u gruntovnici nemamo upisano vlasnistvo 1/1.

Garaza je kupljena od Stanograda, pokusao sam ih kontaktirati na brojeve telefona koji se nalaze na njihovom webu, ali se brojevi ne koriste, da li ta firma jos uopce posluje?

Koji je postupak za pokretanje uknjizbe takvih nekretnina u gruntovnici? Da li mozete preporuciti nekoga tko bi vodio taj cijeli postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, creatin je napisao:

Garaza je kupljena od Stanograda, pokusao sam ih kontaktirati na brojeve telefona koji se nalaze na njihovom webu, ali se brojevi ne koriste, da li ta firma jos uopce posluje?

Trenutni status navedene tvrtke je "u stečaju".

, creatin je napisao:

Koji je postupak za pokretanje uknjizbe takvih nekretnina u gruntovnici?

Koji je postupak ovisi o svim činjenicama i može biti relativno malo kompliciran pa do vrlo kompliciran. Naime, iz iskustva se uglavnom može raditi o samo uknjiženom vlasništvu nad zemljištem, možda su garaže kao takove ucrtane i postoji vlasništvo navedene tvrtke nad istima, no sigurno nisu podijeljene tako da bi vi eventualno u bilo kojem postupku stekli vlasništvo 1/1 nad istom. Eventualno bi mogli imati upisano suvlasništvo nakon, recimo, pojedinačnog ispravnog postupka ukoliko imate ispravu (ugovor i sl.) koja nije podobna za upis ali se istom može učiniti vjerovatnim da vam pripada pravo koje nije u vašu korist upisano i radi čega bi trebalo ispraviti određene ZK upise. U tome slučaju bi bilo oportuno sudjelovanje i drugih susjeda da bi sami troškovi postupka, te pravnog zastupnika koji bi vam sigurno bio potreban, razmjernom podjelom bili što manji. 

Međutim, ukoliko bilo što od navedenog nedostaje ulazite u sferu vrlo kompliciranog gdje bi čak isto trebalo riješavati parničnim postupkom.

To bi bio odgovor na osnovu vaših informacija u prvoj objavi. Što je sa zgradom? Ima li ikakvog doticaja s garažama (na istoj su čestici)? Upisani ste u KPU, u ZK kao suvlasnici u određenim omjerima ili je (čak možda) etažirano?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija