Jump to content

Agencije za naplatu potraživanja


Posjetitelj

Preporučene objave

Da li je legalno sa vam se javlja agencija sa kojom nemate poslo radi naplate duga od treće strane? Zar nije to kršenje GDPR-a?

Naime zbog Korone mi je ostalo dugovanje po kreditnoj kartici pa banka valjda ne riješava to sama nego šalje nekoga drugoga za naplatu duga. U zadnja dva dana me zove nepoznati broj i svaka je znamenka ista osim zadnje, +385 95 4599 000 /1 /2 /3. Kada se javim samo cujem neki cudan staticni zvuk 2 sekunde onda tisina. Pa onda mailovi i SMS poruke i to sve u zadnja dva dana u kojima tvrde da potražuju naplatu duga od strane moje banke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vjerojatno su agencija za naplatu potraživanja i banka sklopili ugovor o cesiji, a s kojim je banka prenijela agenciji svoja dospjela i nenaplaćena potraživanja, a sve sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Tako da agencija za naplatu potraživanja ima opravdani pravni interes, a samim tim i pravo na osobne podatke dužnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija