Jump to content

100% bolovanje


pile

Preporučene objave

Poštovanje svim Hrvatskim braniteljima ma gdje bili!

Prvi put sam na ovome forumu i moram priznati da sam jako zadovoljan sa njime i na njemu se može vidjeti i naučiti svašta i dobiti dobar savjet!

Moje pitanje bi bilo dali ja kao 30% invalid imam pravo na 100% bolovanje u firmi u kojoj sad radim!

I naravno kako bi to mogao ostvariti?

Hvala na svim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš odmah dobiti 100% bolovanje. Moraš obaviti nekoliko psihijatrijskih pregleda i napraviti psihološko testiranje, a onda nakon cca 3 mjeseca tvoj liječnik opće prakse te upućuje da kopiraš dokumentaciju koju ćeš predati na urudžbeni šalter HZZO i nakon 2,3-3 mjeseca dobiješ (ako dobiješ) 100% plaćeno bolovanje i zaostatke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To nije napisao. Ako ima status HRVI i ukoliko mu je namjera otići u mirovinu samo na osnovi tjelesnog oštećenja najvjerovatnije će dobiti 30% rat-70% izvan rata profesionalnu nesposobnost, a svi znamo što to znači. E sada koliko je tko sa čime zadovoljan?

 

Nadalje, ako ima status HRVI 30% na tjelesno oštećenje uopće ne vidim razlog zašto bi mu komisija odobrila 100% plaćeno bolovanje ako je do sada radio bez ikakovih tegoba i ukoliko nije došlo do pogoršanja bolesti, a što oni sve vrlo lako mogu utvrditi uvidom u kopiju liječničkog kartona i ostalu medicinsku dokumentaciju koju mora priložiti u zahtjevu. Ovisi i o radnom mjestu na kojem je čovjek zaposlen pa tako se uzima u obzir i dali radno mjesto zahtjeva veći tjelesni napor koji radnik sa 30% invalidnosti ne može obavljati. Nije tek tako lako ishodovati 100% bolovanje i sa statusom HRVI ukoliko se ne radi i o psihičkom oboljenju (PTSP) kao posljedica ratnih zbivanja (što nije teško dokazivo).

 

:misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E onda imaš sve preduvjete za 100% bolovanje i solidnu mirovinu, ali svakako se prethodno javi psihiću i obavi psihološko testiranje (ako nisi) da imaš temelj zbog čega si otvorio bolovanje. Na rješenje o 100% plaćenom bolovanju se čeka oko 2-2,5 mjeseci, ovisno o županiji, ishoduj i ratni put i potvrdu o statusu dragovoljca-branitelja (ovisno kada si i koliko vremena proveo u DR-u).

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija