Jump to content

Prekršajni nalog za prekoračenje brzine (kamera)


jocarule

Preporučene objave

Pozdrav, 

Dobio sam nalog od PU Zadarske za plaćanje obaveznog prekršajnog naloga. U prekršaju stoji da sam kroz naseljeno mjesto vozio brzinom 92km/h, umanjena za 10km/h sigurnosne razlike, znači iznosi 82 km/h. Dakle kretao sam se brzinom koja je 32km/h veća od dopuštene i temeljem toga kazna iznosi 3000 kuna (po Zakonu je 3000-7000 kn raspon kazne). 

Pišem prigovor pa me zanima mišljenje s pravne strane. Naime, na tom području gdje me kamera snimila, ograničenje je 60 km/h, samim time brzina je veća 22 km/h od dozvoljene, što znači da to pripada drugoj Stavci u Članku u kojem stoji da je kazna maksimalno 1000 kuna. Moje pitanje glasi: Da li se mogu pozvat na nepravovaljanost prekršajnog naloga jer nisu navedeni točni podaci i zahtjevat poništenje cijelog slučaja? Ili mi to može biti samo olakotna okolnost što su pogriješili te će mi uslijed toga smanjiti kaznu na 1000 kn?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imaš navigaciju sa kamerom ili kameru, (posudi) pa se provozaj ponovno tom cestom i snimi pa priloži uz prigovor.Ako nemaš kameru pokušaj isto pomoću street view-a i screenshota.Obrati pažnju da i uz snimku kao i screenshot mora biti vidljiv naziv ceste (Npr.vozeći cestom M.Marulića) gdje je počinjen prekršaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali bi uvažiti vašu žalbu,odrediti vam kaznu primjerenu prekršaju,i zaključiti slučaj.Sumnjam u poništavanje prekršajnog naloga i otvaranje novoga.Mislim da to u praksi i ne postoji.Vi jednostavno kroz svoj žalbeni prigovor upućujete sud u nepravilnosti policijskog izvješća i to potkrepljujete dokazima.Sud preinačuje prekršajni nalog i izriče vam novu kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav,

Pitanje za davor1973.

Dogodila mi se slicna situacija, cak bih rekao ista. Jucer mi je postom doslo da sam 5.8.2021. u Zadru na adresi Zagrebacka 37 prosao 94 gdje je 50 ogranicenje. Ogranicenje tamo je 60. U posti mi je doslo da napisem podatke o vozacu te ih posaljem nazad. Zanima me kako je prosao prigovor i dali mi preporucate napraviti isto. 

Hvala i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija