Jump to content

Komunalne naknade


korisnik0102

Preporučene objave

Pozdrav! 

Imam zemljište na kojem želim sagraditi kucu, zemljište nema placene nikakve naknade za plin, vodu, struju.... (neznam ni što se sve tocno placa ni kako to ide) Zanima me koliko bi me priblizno stajale naknade prije nego se uopće započne izgradnja. Kuća površine cca 130 m2, mjesto općina. Pa ako bi netko bio voljan malo to pojasniti, bilo bi od velike pomoci. 

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez točne kubikaže kuće i uvida u odluku općine/grada na kojoj piše koliko se plaća m3 volumena kuće teško je reći koliko će vas to koštati. Struja vam se plaća prema zakupljenoj snazi, plin ide prema kategoriji potrošnje , voda se plaća tako da se plati izlazak ekipe na teren gdje naprave troškovnik koji vam onda pošalju i po uplati toga dolaze spojiti vodu (s time da je dovlače do šahta kojeg sami morate osigurati). Trošak arhitekta vam je okvirno oko 25€ po bruto metru kvadratnom kuće (sad kakve su vam želje to diže cijenu arhitekta) 

https://hiza.xyz/cijena-gradevinske-dozvole-i-troskovi-do-pocetka-gradnje/

evo vam blog, čitajte ga čisto da steknete okvirno koji je hodogram aktivnosti. Ima čak i forum na kojem možete postaviti pitanje

uređeno: od BRKICA00
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, postoji mogućnost. Lijepo u općinu odete i tražite lokacijsku informaciju. Košta 40 kn i dođe vam za tjedan dana poštom doma. Možete ju zatražiti preko sustava e dozvola isto. Druga opcija je da potražite prostorni plan na internetu i vidite u kojoj se zoni nalazi zemljište pa prema tome znate možete ili ne graditi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! 

Za zemljište koje se vodi kao pašnjak bivši vlasnik tvrdi da su plačene komunalije, međutim da općina nije to riješila i da je na tome ostalo.... Komunalije su kako on tvrdi plačene bile još za vrijeme trajanja komunizma... Da li je moguće to ikako provjeriti ili dobiti kakvu informaciju negdje?   Ako je to stvarno plaćeno je li uopće moguće nekako sada iskoristiti te naknade? 

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija