Jump to content

Razvrgnuce suvlasnistva -zvanparnicno


Vesna23

Preporučene objave

Brat i ja smo nasljednici poprilicno trosne vikendice. U sukobu smo poradi njegova svojevremenog podmetanja duga i otudjivanja mog novca. Prosle godine je predlozio razvrgnuce suvlasnicke zajednice. Na ocevidu nije bio ni on, ni njegov odvjetnik . Nakon mjesec dana je povukao prijedlog. U srpnju se javlja njegov odvjetnik i predlaze sanaciju nekretnine i dijeljenje troskova. Moj odvjetnik pristaje ,naravno uz obostrano dogovaranje. Bez ikakve najave brat dolazi u rujnu, mijenja krov i neznam sta jos...Nakon sto sam prijavila to policiji. Nisam u istom gradu - javili su mi prijatelji -/ Odvjetnik moga brata se obraca mailom mom odvjetniku vrlo neugodnog sadrzaja, poradi mog poziva policije i mene poziva red. Tek tada salje necitak ugovor, bez specifiranog racuna. Znaci, nako 10 dana nakon sto su radovi poceli.

Nedavno je od suda doslo rjesenje, kako se taj predmet - razvrgnuca kojeg je brat predlozio u rujnu 2019, smatra zavrsenim. 

Zanima me, mogu li sad predloziti izvanparnicno razvrgnuce suvlasnistva i dali cu morati platiti troskove saniranja krova i jos nekih radova, koji navodno sveukupno iznose 70.0000 kuna.

Zar nisam trebala biti obavijestena i dati suglasnost?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Vaš odvjetnik je pristao  na sanaciju ! Da li je bio ovlašten za pristanak ? Vaš brat ima pravo da popravi krov da bi spriječio propadanje objekta ( nužni trošak ) .Vi imate pravo tražiti ugovor koji je sklopljen sa izvođačem, i račune o plaćenim radovima . Vi trebate snositi troškove za korisne radove, a zatim možete pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasništva  prodajim ( sudskim putem ).

Ako niste zadovoljni rješenjem tada imate pravo žalbe , Opozovite punomoć odvjetniku i nađite si nekog ko će štititi vaša prava , neka uloži žalbu na rješenje  ,ako je protekao rok za žalbu tada imate kao oštećena stranka  pravo tužiti odvjetnika za nastalu štetu , koja bi se namirila iz  police osiguranja odvjetnika . To sve pod uvjetom da su vaše tvrdnje istinite .

Pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija