Jump to content

Lažno prijavljivanje kaznenog djela


Maja23234

Preporučene objave

Molila bih savjet kako postupiti.

Naime, član obitelji i ja imamo sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju koji član obitelji želi raskinuti.

Ja se nisam protivila tome radi mira u obitelji iako sam i više od dogovorenog ispoštovala, ali član obitelji nije htio ništa riješiti sporazumno već je podigao tužbu i između ostalog u tužbi naveo da sam ga pokušala ubiti i da sam alkoholičar. Ne želi nikako razgovarati već samo preko suda i odvjetnika (očito je izmanipuliran od strane obitelji jer su u pitanju nekretnine).

Spor za raskid ugovora je u toku, tj još uvijek u fazi pripremnog ročišta. Ja sam se na tužbu očitovala jer kao što rekoh raskid ugovora nije bio problem dok nije uključena optužba za pokušaj ubojstva. Sada želim da se zna istina.

Prije nekog vremena pozvana sam na obavjesni razgovor na policiju. U prijavi je navedeno da je u sobi u kojoj sam ja boravila kada bi bila u kući člana obitelji nađena droga. Policajcu je sve bilo jasno kada sam opisala cijelu situaciju. Kako se ne radi o velikoj količini droge I kako pristup sobi imaju i druge osobe, a ja u kući nisam bila dosta dugo rekao je da će se vjerojatno predmet zaključiti uz razlog da je nepoznato čija je droga. Nikakav zapisnik sa obavjesnog razgovora nisam dobila. Niti tražila jer sam bila u šoku.

S obzirom da više ne znam što očekivati, a kako bih izbjegla daljnja lažna optuživanja željela bih nešto poduzeti u vezi ove droge tako da članu obitelji (a i ostalima jer očito on nije sam nabavio tu drogu) bude jasno da ne mogu nekoga lažno optuživati i da takve tužbe mogu imati posljedice.

Koliko sam uspjela poloviti trebala bih na policiji ili općinskom državnom odvjetništvu podnijeti prijavu za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Ono što vidim kao problem je što nemam prijavu I zapisnik sa obavjesnog razgovora (iako to vjerojatno mogu zatražiti u policiji). Također bih mogla jedino navesti svjedoke koji mogu potvrditi da ne pijem, pušim i ne drogiram se, ali ne znam na koji način bi još mogla dokazati da je to lažna prijava.

Svaki savjet kako postupiti je dobrodošao.

Hvala unaprijed.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija