Jump to content

Granice krivo ucrtane u katastru


Monaliz

Preporučene objave

Nedavno smo kupili zemljište i upisali se u katastar i zemljišne knjige. Te iste godine se pored naseg zemljišta gradio novi nogostup. Prilikom njegove izgradnje graditelji su poštivali iskolčenje te ga napravili cca 2m od naše živice. Živica nije stvarna granica našeg zemljišta, nego od nje imamo jos recimo tih 2m.

Geodeti su nam radili izmjere zemljišta jer cemo graditi kuću i kazu da ne mozemo graditi jer nam je kuća prevelika. Zacudili smo se jer smo si kao inzenjeri prvo sve sami provjerili, crtali zemljište i na njemu kuću. Sve je štimalo. Da bi onda shvatili da su pri crtanju novog stanja cesta, u katastru krivo ucrtali granicu ceste. Nisu poštivali granice, već samo povukli ravnu liniju. Doslovce su i susjedu prosli preko pola dvorišta. U zemljišnim knjigama pa čak i na katastru je kvadratura ostala ista. 

Kome se obratiti da se ovo ispravi? Ucrtano ne prati realno stanje.

Lijep pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Potrebno je izvršiti identifikaciju čestica putem ovlaštenog geodetskog ureda  ! Geodetski elaborat  će geodeta dati na potvrdu uredu za katastar , a ovaj će na temelju potvrđenog elaborata donijeti rješenje o stvarnom stanju , koje mora biti identično u katastru i zemljišnoj knjizi .Na temelju prijavnog lista  biti će izvršene promjene !

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija