Jump to content

Prodaja nekretnine stranom drzavljaninu


progresive

Preporučene objave

Postovani moilio bi vase misljenje

Prodajem kucu drzavljaninu Belgije, kupac ima nas OIB, napravili smo i ovjerili predugovor, i prema predugovoru sam dobio uplatu kapare na svoj bankovni racun, ali je uplata dosla sa racuna trece osobe iz Australije, a koja prije nije nigdje spomenuta.  Kupac naknadno objasnjava da mu je to poslovni partner, i salje mi izjavu o uplati, potpisanu i ovjerenu od strane kupca u Belgiji i uplatitelja u Australiji.

Zamolio sam ga ako moze uplatu po zavrsnom ugovoru izvrsiti sa nekog svog racuna, ali on ponovno zeli cijelu uplatu izvrsiti ovaj put sa zajednickog racuna kojeg drze on kao kupac i poslovni partner iz Australije, te je sve ove cinjenice i podatke racuna sa kojeg se uplacuje, spreman uvrstiti u konacni ugovor. Racun je u banci sa sjedistem u Australiji.

Trazio sam da kupac u konacnom ugovoru garantira da je novac iskljucivo njegov i na to je spreman. Isplata bi se po ugovoru trebala izvrsiti u roku od 3 dana nakon ovjere ugovora, a nakon sto novci sjednu na moj racun bi mu trebao izdati potvrdu o primitku kako bi se mogao uknjiziti. Tabularna je ukljucena u ugovor uz obavezan ovjeren prilog potvrde o primitku.

Jesam li ja kao prodavatelj siguran i trebam li jos nesto traziti ili mjenjati vezano za ugovor, isplatu, porijeklo novca.

Svaki savjet mi je vrlo koristan.

Hvala i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija