Jump to content

Upotpunjavanje praznog radnog mjesta iz redova postojećeg osoblja


MedicinarZG

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me je li zna netko postoji li neki zakonski (zakon, kolektivni ugovori, statuti...) okvir da poslodavac prije raspisivanja natječaja za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta mora ponuditi to radno mjesto svojim zaposlenicima, a tek onda uzeti vanjsku osobu? Na primjer neki Klinički bolnički centar ima portira koji je završio pravo, a neki pravnik da otkaz, je li sad pravno određeno da prvo svojem portiru ponude taj posao, a ne da dovode vanjsku osobu? Takvim postupanjem njihov zaposlenik bi mogao napredovati kod svojeg poslodavca. Ili njihov zaposlenik uopće nije važan da kadrovskim premještanjem upotpune to prazno mjesto. Puno vam hvala.

uređeno: od MedicinarZG
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li bi se moglo pozvati na neku odredbu da mi je poslodavac dužan omogućiti napredovanje? Naime, radim na srednjoškolskim poslovima, a u međuvremenu sam postao VSS, završio specijalzaciju i postao doktorand. Na srednjoškolskim poslovima ja kao budući doktor znanosti stvarno ne mogu napredovati, ali mogu ako mi omogući preraspodjelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A hvala svejedno puno. Pokušat ću zamolbu poslati pa se nadati najboljem jer do sada su svima odobravali takve promjene zanimanja pa vjerojatno ne bi bilo u redu da meni odbiju, a mojim kolegama prije su izlazili u susret. Isto tako platili su mi studij za VSS pa je onda za očekivati da valjda imaju neku koristi od uloženog novca državnih obveznika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Puno hvala. A dajte mi recite još, radim na jednom našem kliničkom bolničkom centru i takvu odluku može samo odlučiti ravnatelj, ali nikako ne mogu doći do njega. Uvijek je kao da ravnatelj nije dužan primiti na razgovor, je li on kao ravnatelj dužan primiti zaposlenika na razgovor kad se to zatraži kod njegove tajnice ili da taj razgovor zatražim nekim pisanim putem. Lakše je doći do predsjednika nego ravnatelja KBC. S kim uopće razgovarati o takvom zahtjevu? Puno Vam hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, sivko je napisao:

Znaš dobro da im se to ne radi jer uvijek imaju neke svoje šeme.Ne znam za javne al državne možeš čekat i mjesecima.

A vjerojatno će tako i biti... pa će u međuvremenu vjerojatno objaviti natječaj za to upražnjeno radno mjesto da prime nekoga van ustanove jer kako bi nekome tko nema veze nego samo diplome omogućili napredovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija