Jump to content

Sporazumni razvod braka od stranog državljanina


liberta

Preporučene objave

Pozdrav,

molila bih naljubaznije par smjernica o postupku jer kako su mi rekli kad sam nazvala sud da pitam njih: sud ne izdaje informacije!

U biti je stvar vrlo jednostavna, suprug i ja se želimo razvest, nemamo djece, nemamo zajedničke imovine i oboje smo suglasni oko razvoda.

Potencijalni problem je to što je on talijan i trenutno je u Italiji, 1200km od Zagreba, a uzmimo u obzir i trenutnu situaciju s koronom.

Za početak me zanima da li samo ja mogu podnijeti prijedlog rastave ili je obavezno da gore budu oba potpisa? Voljela bih znati i što treba sve od osobnih dokumenata kako bi ih mogli pripremiti, te da li postoji zakonski fiksni vremenski rok od poziva suda do našeg odaziva na ročište?

Poanta je da pokušamo to organizirati tako da sve riješimo jednim njegovim dolaskom u Zagreb (a da nije na više mjeseci!)!

Hvala puno unaprijed,

Ana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sporazumnom zahtjevu moraju biti oba potpisa predlagatelja. Napišite prijedlog, pošaljite ga njemu da isprinta i potpiše i neka poštom pošalje Vama, Vi supotpišite i predajte na sud. On će doći na jedan dan kada bude ročište, ili može ovlastiti punomoćnika odvjetnika da ga zastupa na tom jednom ročištu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija