Jump to content

B net ovrha


Daniel25

Preporučene objave

Molim savjet u borbi protiv vjetrenjača. Naime, cura je  2017. otkazala ugovor za Internet B netu zbog prodaje stana ( u ZG). Iz B neta su rekli da uređaj ne može donijeti sama već po njega mora doći netko (B net, kurirska služba...), te im je ona javila novu adresu na koju mogu doći po uređaj. Mjesecima ju uopće nisu kontaktirali, dala im je adresu u mjestu prebivališta, ni tamo nitko nije dolazio niti zvao. Ajde, mislila je da ih nije briga za jedan reciever. Onda je lani došla ovrha na vrijednost uređaja i na jedan račun iz 7. mjeseca 2017., Iako je ugovor raskinula u 4. mjesecu 2017., Na koju se žalila te je žalba uvažena, no onda je preko drugog odvjetničkog ureda ponovno bila žalba na njenu žalbu te ju sad traže da plati sve troškove i kamate. Jedini joj je problem što nema nijedan e-mail iz tog vremena kao dokaz, niti snimku poziva, gotovo ništa osim riječi. Svaki savjet, iskustvo ili pomoć je više nego dobrodošla! unaprijed hvala! 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ne poznam baš stručni riječnik, no opisat ću ovako laički, koliko mogu. Kad je poštom došla ovrha, poznanica koja radi u sudu je rekla da se napiše nekakva žalba na tu ovrhu i pomogla to sročiti, te nakon što je ta žalba poslana, nakon par tjedana je došlo nekakvo rješenje da se žalba prihvaća (ne znam točno što je pisalo, mogu provjeriti). Onda je opet nakon par mjeseci došlo novo rješenje, od drugog odvjetničkog ureda u kojem je pisalo da njena prvotna žalba nije utemeljena, te kad smo zbrojili sve iznose ispada oko 3000 kn troškova. Ona je studentica, otac joj prima minimalac, majka nezaposlena i mlađi brat se školuje, tako da stvarno ne znamo otkuda izvaditi taj iznos, i ogorčeni smo jer znamo da nije apsolutno ništa skrivila niti ostala dužna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema navedenom, rekla bih da imate odluku suda do koje je došlo nakon što je prvotno rješenje o ovrsi javnog bilježnika bio po prigovoru stavljeno izvan snage, te ste bili upućeni u parnici. Bojim se da ovdje više nemate puno mogućnosti ukoliko je ovo rješenje pravomoćno, ili dogovoriti nekakvu obročnu otplatu sukladno svojim mogućnostima ili ih pustiti da se prisilno naplaćuju u ovršnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija