Jump to content

Alimentacija prema odluci iz inozemstva


Mark13

Preporučene objave

Pozdrav, U Danskoj su mi odredili alimentaciju prema njihovom minimumu (oko 1600 kn mjesecno), sto je za moja primanja previse (primam 4000 kn mjesecno) i nemam stalni radni odnos. Kome se mogu obratiti za smanjenje iznosa ili ako jednostavno ne platim sto ce se desiti? Da li to ide na sud pa mi Fina uzima 1/4 place? U tom slucaju cu placati manje. Ili mi prijeti zatvorska kazna? Molim za savjet.

Hvala unaprijed

uređeno: od Mark13
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Mark13 je promijenio naziv u Alimentacija prema odluci iz inozemstva

Radi se o tome da imam jos jednog sina od 16 godina za kojeg vec placam alimentaciju. Nemam nekretnina ni pokretnina. Ne bjezim od obaveze, naprotiv ako moram placati radije bi platio i spavam mirno. Samo ne znam kako cu zivjet ako moram izdvajati 1600 kuna mjesecno i isto toliko za starijeg sina i platiti 50 000 kuna zaostataka za Dansku ( od kraja 2017 do danas, od 2015. do 2017. je placala drzava). Da li da odem na Opcinski sud i trazim savjet i eventualno smanjenje iznosa? Ako netko ima savjet, molim vas pisite.

Hvala puno

 

uređeno: od Mark13
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odluka je Danskog suda, tako da ćete za umanjenje alimentacije morati tražiti savjet nekoga tko se razumije u njihovo pravo.

U slučaju ne plaćanja moguće je pokrenuti ovrhu u odnosu na Vas (jer je Danska članica EU), a visina izuzetnog dijela primanja ovisi o visini Vaše plaće, pa za više detalja pogledajte čl. 173. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija