Jump to content

suđenje u razumnom roku naknada


kira

Preporučene objave

, Spitfire je napisao:

Prvo treba podnijeti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku sudu pred kojim se vodi postupak, pa ako se rješenjem odredi rok u kojem se treba riješiti predmet, a ne riješi se u tome roku, tek onda se ima pravo tražiti naknada zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.

Unatoč tome što postupak vodi ODO, u kojem predmetu sam oštećen od strane optuženoga,

hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam suprotni problem. Meni postupak kao okrivljenom traje od 2012 godine i to za prijetnju 129 st3 po kz 97. Više mi nije jasno kakva prava imam kakva nemam. Primjenjuju se kazne po kz97 a rokovi po nekom novom valjda 2011. Svatko zastaru tumači na svoj način. Promjenio sam 6 sudaca i onda sve ispočetka. Kako se čini i ovaj odlazi na županijski sud i sad ćemo po 7x predmet ispočetka prolaziti. Kaznu mi žele opaliti kao neko produženo kazneno djelo što veze sa vezom nema a ODO je mjenjalo optužnicu već 4 puta i svaki put izbacuju ono za što su se lovili a za što se dokaže da ne postoji ili nije istina. Kakva su mi prava po pitanju naknada jer ovo više nije normalno. Ljudi ubiju nekoga i izađu za 10 godina iz zatvora a marginalno kazneno djelo se ovoliko odugovlaći a što je još gore oštećena mi živi pod nosom i živa  je i zdrava sve ove godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

U konačnici ćete moći sve troškove ostvariti na teret državnog proračuna, ako budete oslobođeni. No i za Vas vrijedi zahtjev za suđenje u razumnom roku, jer svatko ima pravo da neovisni i nepristrani zakonom ustanovljeni sud u razumnom roku odluči o njegovoj krivnji ili optužbi za kažnjivo djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija