Jump to content

Razvod braka


Hans92

Preporučene objave

Pozdrav... vec vise od godinu dana ne zivim sa suprugom... imamo 3 djece (jedno zivi sa mnom)imamo 2 stana koja smo stekli u braku... ja zivim sa drugim partnerom vec neko vrijeme... ako bi se razvodili sudskim putem, da li ja imam pravo na podjelu imovine? Da li moj suzivot sa novim partnerom ima utjecaj na podjelu imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postovani,

 

Mo;om vas za savjet. U mojoj porodici se pojavila zanimljiva situacija. Mj sin zivi u zajednickom kucanstvu sa zenom koja ima dijete iz braka koji se razvodi. Po preporuci socijalne sluzbe sud donosi zanimljivu odluku - brak se razvodi, dijete ce provoditi jedan tjedan kod oca a jedan tjedan kod majke (sto uskoro nece biti moguce jer otac odlazi na rad u Njemacku). Oboje moraju jedno drugome davati po 1000 kuna na ruke i potpisati potvedu da su jedno drugome dali po 1000 kuna. U isto vrijeme! Dakle, nadju se, iz ruke u ruku predaju jedno drugome 1000 kuna i potpisu jedno drugome potvrdu. Ima li to ikakvog smisla? Nije li to zapravo nacin da se oca oslobodi placanja alimentacije? Sta bi majka trebala uciniti? Na odluku ce se svakako zaliti.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, s obzirom da roditelji provode jednako vrijeme s djetetom, i nijedan roditelj nema uvećane troškove u odnosu na skrb o djetetu, tada se obično dosuđuje jednaka alimentacija za oba roditelja, koja se međusobno prebija. Nije potrebno da fizički jedno drugome prebacuju 1.000,00 kn i potpisuju potvrde, jer kad bi jedan roditelj prisilno ovršio drugoga za alimentaciju, tada bi i drugi mogao prvoga, i opet su na istome. Međutim, u situaciji kada jedan roditelj odlazi u Njemačku i neće više moći skrbiti jednakomjerno za dijete, bit će potrebno da se odluka promijeni i da se odredi pravični iznos alimentacije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija