Jump to content

Rehabilitacija - molba za pomilovanje


Trinity14

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam pitanje, pa se unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

„20.11.2019. ŽS presudio je tj. potvrdio presudu prvog stupnja zbog kaznenog djela povrede dužnosti uzdržavanja iz članka 172. stavka 1. i 2. KZ/11 pa je za svako od tih dijela utvrđena pojedinačna kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci te je na temelju članka 51. stavka 1. i 2. KZ/11 osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a ujedno na temelju članka 56. KZ/11 okrivljeniku je izrečena uvjetna osuda tako da se izrečena kazna zatvora od deset mjeseci neće izvršiti ukoliko okrivljenik u razdoblju o jedne godine ne počini drugo kazneno djelo.“


Naime, kako sam u procesu traženja posla, za (manje više) sve državne službe, na čije natječaje bih se prijavio, u uvjetima natječaja stoji da „ne postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima“ – što me u startu ograničava jer sam osuđen za KD protiv braka, obitelji i mladeži.

Ako sam dobro upratio, rehabilitacijski rok za ovu presudu je počeo teći od rujna 2020. godine i traje do listopada. 2023? Zanimalo bi me je li mogu, prema nadležnom Ministarstvu, poslati molbu za prijevremenu rehabilitaciju?!

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija