Jump to content

Visina kazne i daljnji postupak - prebrza vožnja


Kizo3021

Preporučene objave

Pozdrav, 

U 7. mjesecu me zaustavio presretač zbog prebrze vožnje jer sam vozio 53 km/h više od dozvoljenog poslije oduzimanja tolerancije (van naselja, ograničenje 80). 

Dečki su tom prilikom napisali optužni prijedlog te me sada,  17. prosinca čeka glavna rasprava. Prilikom zaustavljanja su bili izuzetno pristojni te su mi objasnili da postoji mogućnost da prođem s ukorom, budući da sam nekažnjavan do sada te nisam imao niti jedan prekršaj u prometu. Na raspravi ću naravno izraziti kajanje zbog prekršaja jer mi je neugodno i sram me je zbog toga što sam učinio takvu glupost. Zanima me vaše cijenjeno mišljenje kakve bi sankcije mogle biti zbog prekršaja. MUP je predložio novčanu kaznu od 5000 kn i mjesec dana zabrane vožnje. Trenutačno sam zaposlen u turizmu te se nekako nadam da će sudac biti blage ruke budući da nam je taj sektor sada u problemu zbog cjelokupne situacije s virusom i restrikcijama a i supruga mi je trenutačno nezaposlena, te nam je moja plaća jedini izvor primanja. Sud me je zatražio da na raspravu dođem s potvrdom porezne s visinom dohotka. Planiram uz to donesti i potvrdu da mi je supruga nezaposlena sa zavoda. 

Nadalje me zanima postupak u vezi daljnjeg postupka. Koliko sam shvatio iz postova i rasprave na ovom forumu, postoji mogućnost da ću odmah na glavnoj raspravi saznati kakva me kazna očekuje? Ili ću morati čekati da odluka dođe poštom? Pitam iz razloga jer mi je vozačka potrebna budući da putujem u ZG na posao te ako sud potvrdi kaznu iz OP, kada otprilike mogu računati na izvršnost presude? 

Hvala vam unaprijed na vašem vremenu i odgovorima :). 


Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, hvala Sivko na savjetima. Danas sam imao raspravu pred sutkinjom za gore navedeni prekršaj te ću uskoro zaprimiti odluku o kazni. Jedno pitanje u vezi žalbe na odluku suda. Znam da imam rok od 8 dana od primitka presude na žalbu.  Da li VPS može propisati drugačiju kaznu od prvobitno izrečene ukoliko se žalim na presudu I priznajem krivnju te molim za umanjenje kazne? Recimo, potvrdi mi se 5000 kn novčane kazne ali bez mjere zabrane vožnje. Postoji li mogućnost da VPS izmjeni kaznu na višu novcanu kaznu I dodatno propiše mjeru zabrane? Hvala unaprijed na odgovoru.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ako se jedino okrivljenik žali, tada se kazna ne može izmijeniti na štetu okrivljenika (zabrana reformatio in peius). Dakle, jedino ako se i ovlašteni tužitelj (MUP) žali na visinu kazne, a oni se redovito ne žale, može se kazna izmijeniti na štetu okrivljenika, ako se samo okrivljenik žali, može ostati ista kazna ili se može smanjiti kazna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sto ciniti?

Kazna za prebrzu voznju u iznosu od 10500kn te zabrana upravljanja 3mj? Molim savjete...

U zadnjih 5 do 6god nisam kaznjavan, vozio sam nasipom 130 gdje je ogranicenje 50. Molim za prikladno objasnjenje da li priloziti zalbu ili zamolbu da me sudac poslusa... mozda cak i odvjetnik... nebjezim od placanja kazne, samo da bude u ratama al mi vozacka treba. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam na licu mjesta prekrsajni nalog gdje mi je umanjio sa 130 na 116km i napisao 10500kn te 3mj zabrane. Da li podnjeti ovaj prijedlog ili ne?

 

An-----
OIB: 502---
rođ. 25.09.1990. god.
Slavonski Brod, -------
br. mob. 095/

PREKRŠAJNI SUD U SLAVONSKOM BRODU
SLAVONSKI BROD, TRG POBJEDE 13

putem

POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA
 POSTAJA PROMETNE POLICIJE SLAVONSKI BROD
35252 SIBINJ, SLAVONSKO-BRODSKA bb, Slobodnica

PREDMET:    Andrej-------
        prigovor na Prekršajni nalog. 


VEZA:     Prekršajni nalog PU Brodsko-Posavske, PPRP Slavonski Brod,
        posl. br. 511----------1 od dana 02.01.2021. god.


        Poštovani,

        ovim putem podnosim prigovor na gore navedeni Prekršajni nalog kojim mi se na teret stavlja da sam dana 02.01.2021. god. u 20,55 sati u Slavonskom Brodu, Splavarska bb, počinio prekršaj kažnjiv po čl. 53. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tj. da sam se vozilom u naselju kretao brzinom za više od 50 km/h većom od dopuštene brzine.

        Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da inače poštujem ograničenja brzine, radi sigurnosti svih sudionika u prometu, ali sam tom prilikom u žurbi krivo procijenio. Nadalje, navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), da mi je vozačka dozvola neophodna za posao i uzdržavanje obitelji (dvoje malodobne djece), (prilažem presliku ugovora o radu), da sam zaposlen i da imam mala primanja (prilažem presliku platne liste), te molim da mi smanjite novčanu kaznu i ukinete zaštitnu mjeru jer ove predložene ugrožavaju egzistenciju moje obitelji, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, i najmanja novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja.

        

        S poštovanjem,


U Slavonskom Brodu, dana 04.01.2021. god.
                                    An------
 

uređeno: od stujo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija