Jump to content

Prometna nesreca - podjela krivice


rkovacec

Preporučene objave

Pozdrav,

imao sam neki dan prometnu na čvoru Jankomir, pogodio sam drugi auto u 'guzicu'. E sad, kako se to desilo. Ja sam se kretao u smjeru zapad-istok i na početku proširenja sam se prestrojio u traku za skretanje Ljubljana-Samobor.  Netom prije prestrojavanja uočavam vozilo koje vozi vrlo sporo, no kako je u traci za Lučko, ne pridodajem previše pažnje. Ali.. vozilo najednom bez upozorenja mijenja traku, te ulazi u moju traku vozeći ne više od 30ak km/h i vidno usporavajući oštro skreće prema Ljubljana-Samobor. Naglo kočim, ali je nažalost ne uspijevam izbjeći te dolazi do sudara vozila pri maloj brzini. Sve je prošlo bez ozljeda, na mom auto je šteta za cca 10000kn, na drugom autu max 1000kn. Policiju nismo zvali, žena priznaje da je sporo vozila jer nije znaka kud skrenuti i preuzima pola krivice za sudar, te mi nudi pola za popravak mog auta. Nakon toga dolazi i policija, pretpostavljam da je čvor pod videonadzorom te im je netko javio da je došlo do nezgode. Kažemo im da je sve dogovoreno i policija odlazi.  da bi se sad žena nakon 2 dana predomislila i kaže da sam ja sve kriv i želi da joj platim štetu.

 

Može li se naknadno prijavit sudar policiji i ići na sud radi utvrđivanja krivice? Pretpostavljam da postoji snimka sudara a iz snimke se lako može utvrditi kakve je gluposti ta žena izvodila na cesti. Još samo šećer na kraju, žena se nakon mog odlaska na rikverc vratila s odvojka Ljubljana-Samobor prema odvojku Zagreb Zapad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija