Jump to content

Redoviti otkaz sa ponudom novog ugovora


Marijan Šumić

Preporučene objave

Molim odgovor,

Poslodavac  mi je danas-na bolovanju uručio  otkaz s ponudom novog ugovora. Odluku o otkazu namjeravam osporavati na sudu neovisno da li ću je prihvatiti ili ne. Poznato mi  je da za vrijeme bolovanja ne teče otkazni rok. Poznato  mi je i kako "teku"  rokovi  za podnošenje zahtjeva za zaštitu prava i tužbu, za slučaj da ne prihvatim ponudu  poslodavca. Međutim, ne znam kako "teku" rokovi za podnošenje zahtjeva za zaštitu prava i tužbu, za slučaj da  prihvatim ponudu poslodavca za novi ugovor te do kada ostajem na dosadašnjem, odnosno kada se moram "pojaviti" na novom radnom mjestu. 

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro razumio za slučaj da prihvatim, na novom radnom mjestu moram biti na datum naznačen odlukom o otkazu. Još nešto, da li za slučaj da ne prihvatim-tužbom mogu od suda tražiti da me do okončanja postupka vrati na posao tj. da ostanem na sadašnjem radnom mjestu pa i uz rizik gubitka spora za koji neskromno procjenjujem da je mali... i je li to ovisi o odluci-procjeni suda u odnosu na obvezu uzdržavanja i izgledima za uspjeh u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na novom radnom mjestu morate biti na dan koji je naznačen u toj odluci kao početak rada na novom radnom mjestu, da. 

Možete tražiti privremenom mjerom u tužbi da Vas se vrati na radno mjesto do okončanja radnog spora, ali tada morate dokazati da bez tog radnog mjesta postoji opasnost za Vašu egzistenciju, da se na drugi način ne biste mogli uzdržavati, te ovisi i o izgledima za uspjeh u sporu i drugi opći uvjeti za određivanje privremene mjere, što je u praksi vrlo teško dokazati i rijetko se određuje takva privremena mjera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija