Problemi sa zemljišnom knjigom
-
Slične teme
-
objavio danica golobic
Molim za savjet kako prenijeti zemlju koja je u katastru na mojim prednicima, a u sudu-gruntovnici se vodi na zadrugu. To nisu zadruge iz soc. Jugoslavije več iz vremena Austrougarske.
Neslužbeno tumačenje sam dobila da kad je u nekoj obitelji bilo više odrasle braće sa svojim familijama a otac im umre ,onda se zemlja vodila na zadrugu kojoj se dodavalo prezime.(npr. zadruga Golobič) . Kako ja imam 70 god te je ta zemlja oduvjek moja tjmojih prednika na koji način mogu da je upišem u gruntovnici s obzirom da ne znam gdje bi bili neki nasljednici. Mislim da je tu zemlju kupio moj djed negdje oko 1900 - 1910 god. Napominjem daje katastarska općina za moje mjesto osnovana 1954 te da je tada ta zemlja upisana na mog oca ida je na nju plaćan porez sve do 1991 g. s obzirom da sam ja u mirovini te ne mogu plaćati odvjetnike postoji li neki jeftiniji način. unaprijed zahvaljujem i srdačno pozdravljam
-
-
Temu posjetio 0 korisnika
No registered users viewing this page.
-
Online korisnici
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.