Jump to content

Raskid darovnog ugovora


Spide4

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih vas da mi pomognete sa savjetima.

Evo ovako prije nekih 2 godine, djed mi je darovao kat kuce u obiteljskoj kuci. Napravili smo ugovor u odvjetnika i otisli u javnog biljeznika. I sad kad sam otisao se uknjizit na zemljisni kao vlasnik, rekli su mi da se nemogu uknjizit dok djed ne postane vlasnik te kuce (izgrađena 1968), jer je ta kuca na cestici zemlje od nekih pokojnih vlasnika, oni tada nisu rijesili papire 1/1.

I sad bih ja otisao raskinit taj ugovor o darovanju jer nisam znao da ti papiri nisu rijeseni. I sad me cekaju brojna placanja legalizacije,poreza...itd

Pa bi vas molio par savjete kako raskinit taj ugovor.

UNAPRIJED HVALA!😀

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju trebali bi napraviti sporazumni raskid ugovora. Naime, raskid ugovora je moguć sporazumom stranaka koje su ga, kao što su ga bile ovlaštene sklopiti jednako tako su ga ovlaštene i raskinuti, sve do trenutka ispunjenja kada to više nije moguće. Kako se prijenos u zemljišnim knjigama smatra konačnim ispunjenjem ugovora, do čega u vašem slučaju nije došlo sporazumni raskid darovnog ugovora je moguć.

U skladu s time, ukoliko ste platili porez na promet nekretnina ili dobili privremeno rješenje o iznosu poreza, u roku trideset dana od raskida ugovora prijedlogom možete zahtjevati obnovu postupka i poništenje rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina te povrat plaćenog poreza, ukoliko nije prošla godina dana od konačnosti rješenja, sve temeljem čl. 29 Zakona o porezu na promet nekretnina.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Raskid darovnog ugovora

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija