Jump to content

Zahtjev za izravnu naplatu.


zdrava15

Preporučene objave

Dobro veče! 

Radi se o alimentaciji koja nije plaćena na vrijeme, pa je majka djeteta opunomoćila odvjetnicu da preda zahtjev za izravnu naplatu kod FINE, a na temelju sudskog rješenja.  Otac je nezaposlen i ima blokiran racun  tako da se naplata tim putem nije izvršila. Otac je  u međuvremenu, općom uplatnicom, platio (radi se o tri mjeseca) iznos koji je kasnio na  zaštićeni račun (naveden u rješenju) majke . Majku je izvijestio o istom i zamolio ju da povuče naplatu sredstava za prethodna tri mjeseca, obzirom da je plaćen cijeli iznos, Majka je rekla da to neće da uradi. Zanima me kako to riješiti. PS: Finu sam zvala, ali oni kazu da to majka treba povuči zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka kao ovrhovoditelj disponira svojim zahtjevom za izravnu naplatu. Kada se ta tri mjeseca naplate s računa oca, tada mu majka može vratiti sredstva koja je platio općom uplatnicom. Međutim, neka on više ne plaća općom uplatnicom, nego neka mu se sredstva skidaju izravno s računa, tako će oboje biti sigurni da će alimentacija redovito sjedati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija