Jump to content

Plaćanje na rate


omicito

Preporučene objave

Poštovani,

Kao d.o.o. dajemo mogućnost da nam naši klijenti plaćaju na rate.
Radi se o edukaciji koja košta naprimjer 10000 kuna, onda mi dozvolimo njima da nam plate to u 10 rata po 1000 kuna.
Kad edukacija završi, izdamo im potvrdu o završetku edukacije bez obzira što cijeli iznos još nije uplaćen.
Dosad nije bilo nikakvih problema, svi su izvršavali svoje obaveze bez ikakvih problema. No, skroz mi je jasno da je samo pitanje vremena kad ću naići na problem.
Kako se mogu zaštiti? Bedasto mi je da im ne dam potvrdu o sudjelovanju dok ne isplate u potpunosti jer edukacija traje mjesec dana, dakle, morali bi čekati još 9 mjeseci do potvrde.
Možda potpisati ugovor?
Jesu mi trenutni "dokazi" dovoljni da pokrenem nekakvu ovrhu? Kao trenutne dokaze imam na mailu prijave na edukaciju, potpisnu listu s edukacije, kao i uplaćen polog za edukaciju? Postoji li potreba za nekakvim dodatnim osiguranjem?

 

Hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokazi koje imate su Vam dovoljni da podnesete tužbu, temelj za ovrhu bi Vam trebao biti račun ili izvadak otvorenih stavaka (tzv. vjerodostojne isprave) za tog dužnika. Cilj bilo ovršnog, bilo parničnog postupka, jest dobiti ovršnu ispravu (pravomoćnu i ovršnu presudu u parnici, ili pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi u ovršnom postupku) kojom ćete moći izvršavati prisilnu naplatu, bilo blokadom računa, pljenidbom pokretnina i dr. 

U tom smislu je posve svejedno čime raspolažete, samo je stvar u tome da parnični postupak traje pola godine ili dulje da se provede i okonča presudom, a javni bilježnik Vam donese rješenje o ovrsi istoga dana kad mu donesete prijedlog, pod uvjetom da mu odmah platite javnobilježničku nagradu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija