Jump to content

Ne viđanje dijeta


Dm2020

Preporučene objave

Poštovanje,

Imali smo ročište za roditeljsku skrb na kojem je odobren plan skrbništva na kojem piše da otac viđa sina dva puta tjedno, da ga uzima kod sebe svaki drugi vikenda te da je kod njega pola praznika Itd. On je pitao suca dali je to njegova obaveza ili pravo i sudac je rekao da je to samo pravo, nakon čega se otac složio da bi htio to pravo ali da sad trenutno ne moze ali možda će kasnije ipak moći, sto sudac nije komentirao. Nakon ročišta je otac rekao ako je to njegovo pravo da on ‘moze odlučiti ne iskoristit to pravo i da neće jer “sto mu ja mogu” (usmeno, nemam nikakav dokaz). 
sad me zanima posto su mi u socjalnoj rekli kako je to pravo oca ali isto tako pravo djeteta a ukoliko otac to ne poštuje onda uskraćuje dijete svojih prava a to je kazneno dijelo,  međutim sudac nije ništa rekao kad je otac i njemu rekao da prvih par godina vrlo vjerovatno neće viđati sina. 
Ukratko, dali je on obavezan održavati kontakt sa sinom ili ne? I ukoliko ne bude imao kontakta sa dijtetom par godina dali on gubi to pravo? Jer mi nema pretjerano smisla da mi dijete vidi oca prvi put sa 10 godina ili tako nešto jer mislim da mu se nema kako objasniti gdje je on bio do tada.

 

hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je dužan poštovati takav odobreni plan i to u cijelosti, a ne proizvoljno. Dijete ima pravo na oba roditelja i oba roditelja su mu prijeko potrebna za razvoj. Prema tome, nema razloga da bi šutke promatrali oca kako zanemaruje svoje dijete. I ukoliko se bude ponašao kako je najavio bez ustručavanja o svemu obavijestite CZSS, te neka oni posreduju između Vas i oca, odnosno neka mu pojasne što radi svom djetetu i koje su posljedice ovakvog ponašanja, kako za dijete, tako i za njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija