Jump to content

HZZZ - novčana pomoć


Ra12

Preporučene objave

Poštovani,

Prijavio sam se na HZZZ i zatražio novčanu pomoć. Oni sada traže obrazloženje zašto nisam to napravio u roku 30 dana nakon završetka radnog odnosa.

Između ostalih problema s obitelji (nedavna smrt oca, majci je teško financijski i svakako drugačije te svojih privatnih problema) nisam poduzimao ništa dok je trajao parcijalni lockdown te prema uputama Kriznog stožera RH nisam djelovao u javnom životu niti zamarao službe sa stvarima koje nisu od iznimne važnosti (hitne).

Ja sam danas napisao dokument u kojem sam obrazložio zašto kasnim sa prijavom. Zanima me da li će to biti uvaženo te što mi preporučujete osim što sam iskreno opisao razloge izostanaka (između ostalog sam se u međuvremenu razbolio i bio u izolaciji 10 dana po vlastitom nahođenju jer u ambulanti jednostavo nije bilo kapaciteta za pregled te nisam htio ugrožavat društvo ukoliko sam pozitivan na COVID, na kraju se ispostavilo da sam imao običnu prehladu.).

Zanima me da li su ovo opravdani razlozi?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Borbena7 je napisao:

Bojim se da niste opravdano zakasnili s prijavom.

A gledajte, ja sam prvo bio u komunikaciji s Rijekom i rečeno mi je da se svakako prijavim. U uredu na Rabu sam također objasnio situaciju te su oni zahtjev opet prosljedili u Rijeku te sam dobio dokument gdje me pitaju da se izjasnim o razlozima izostanka.

Ja sam napisao činjenice i kao dokaz mogu stvoriti svjedoke, ali osim toga neznam što se više od mene traži? Prema tome jedini razlog zakašnjenja može biti ako osoba oboli ili ako je van države.

Pokušavam biti maksimalno korektan, zato i pitam, jer nisam siguran što sve spada pod "opravdani" izostanka, ako mi to možete pojasniti?

Isto tako, što mi je onda u tom slučaju činiti? De facto imam pravo na pomoć (to su mi i sami rekli zbog toga što ispunjavam sve druge uvjete), ali zbog toga što nisam prijavljen u roku, gubim sva ta prava? U isto vrijeme taj isti HZZZ mi ne pronalazi posao. Ispričavam se ako zvučim suviše revoltirano, no moram priznati da malo i jesam.

uređeno: od Ra12
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija