Jump to content

Suglasnost, Njemačka, seljenje


MicMic234

Preporučene objave

Pozdrav! 

Zanima me da li se tko našao u sljedećoj situaciji - bivši suprug s kojim imam sina (5) živi u Njemačkoj. Sadašnji suprug s kojim imam kćer (4mj) je također otišao raditi u Njemačku i plan nam je da i mi odselimo tamo radi dobrobiti djece, za boljim životom. E sad, problem nastaje sa bivšim suprugom koji je također u drugom braku i ne želi potpisati suglasnost za sina za prelazak preko granice. Pokušala sam mu objasniti da je to super za sve nas, a naročito za sina. Češće bi se viđali on i otac jer bi doselili 100km od njega. Ovako se viđaju samo 2x godišnje i mislim da bi svaki normalan otac htio vidati dijete češće. A i selimo u državu gdje on već živi. Razlog zbog kojeg on ne želi potpisati je taj što on kaže da on meni neće dat da ja dijete vodim u drugi svijet, tko zna gdje. Jučer sam na centru pokrenula postupak, oni će obaviti razgovor s nama. Ako tamo ne uspijemo dogovoriti, idemo na sud. Zanima me hoću li sudskim putem uspjeti dobiti suglasnost iliti dozvolu od suda? Želimo krenuti za boljim životom prvenstveno zbog djece, da im se osigura normalan i stabilan život. 

Lp, hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još nešto zaboravih navesti. Sin i ja smo s bivšim i doselili tamo prvi put 2016.godine ali smo 2017. završili u sigurnoj kući tamo i vratili se u Hr. Od tad on vjerojatno prima dječji Njemački jer svaki put kad bih ga pitala, tu temu bi zaobilazio. Pitala sam ga i što je s mojom odjavom iz Njemačke kad sam tek bila otišla pa je ljutito odgovorio da sam ja odjavljena. Da bi kasnije rekao da ni sin ni ja nismo odjavljeni i da ćemo biti tek kad se on i ja rastanemo. Da li on uopće mene može odjaviti? Kako da saznam da li smo možda još uvijek sin i ja tamo prijavljeni? I ako jesmo, da li nam uopće treba njegova suglasnost? 

 

Hvala Vam puno na odogovorima prethodnim i nadolazećim

uređeno: od MicMic234
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skupite sve dokumente sto imate i odite odvjetniku po savjet. Pokrenite tuzbu za izmjenu prebivalista djeteta s obzirom da je on nesuglasan i to sto prije jer to sve dugo traje.  Czss moze i ne mora biti na vasoj strani, a kod njih cete morati proci obvezno savjetovanje. Dobro je da znaju da imate odvjetnika. Ne morate cekati potez oca djeteta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana mic-mic 234,kao što Vam je napisala i poštovana Ruby, sama suglasnost oca za prelazak granice Vam nije niti potrebna, Vama je potrebna suglasnost o promjeni prebivališta djeteta, no ako tu suglasnost, kao što navodite, nemožete dobiti od oca djeteta, njegovu suglasnost može zamjeniti sudska odluka u izvanparničnom postupku.. 

Dakle, pokrenite izvanparnični postupak u kojem zatražite donošenje sudske odluke koja će zamjeniti suglasnost oca o promjeni prebivališta djeteta, sve detaljno navedite kao što navodite i ovdje, a pošto se radi o izvanparničnom postupku, sama odluka će biti, vjerujem, donešena relativno brzo.. 

, MicMic234 je napisao:

Novost je ta da je rekao da će tražiti skrbništvo, da li to znači da će prvo biti sudski spor oko skrbništva ili oko promjene prebivališta djece? 

Pošto sam, znate i sami, dosta upoznat sa Vašim slučajem, smatram da on, uopće, nema osnove za traženje izmjene odluke o skrbništvu nad zajedničkim djetetom, može, ali sam gotovo siguran da sa time ništa neće postići.. 

Kao što sam Vam sugerirao, pokrenite izvanparnični postupak u kojem zatražite izdavanje sudske odluke koja će zamjeniti suglasnost oca o promjeni prebivališta djeteta, što će, zasigurno, prije završiti nego, možebitni, postupak o promjeni odluke o roditeljskoj skrbi, a Vi pokrećete postupak ishodovanja sudske odluke o promjeni prebivališta djeteta na temelju sadašnje, važeće, odluke o roditeljskoj skrbi.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija