Jump to content

Mjesto v.d. tajnika


Diana Nenadić

Preporučene objave

Poštovani, 

zaposlenica sam udruge koju je nakon odlaska zaposlene rukovoditeljice ("tajnice") u mirovinu imenovan novi v. d. tajnik koji nije bio u radnom odnosu i izvan radnog odnosa je obnašao tu dužnost. Nakon dvije godine ista je osoba, bez provedenog natječajnog postupka zaposlena na radno mjesto "v.d. tajnika na neodređeno vrijeme". Dvije godine poslije, raspisan je natječaj za tajnika. 

Pitanja: 

1. Postoji li zakonski rok u kojem je poslodavac dužan raspisati natječaj za obavljanje dužnosti za koju je imenovan vršitelj dužnosti?

2. Može li se primiti u stalni radni odnos, odnosno na neodređeno radno vrijeme, na mjesto vršitelja dužnosti...

3. Kad se raspiše natječaj za radno mjesto, mora li se "vršitelju dužnosti" na tom radnom mjestu osigurati radno mjesto iako prije zapošljavanja na mjesto vršitelja dužnosti u toj organizaciji nije bio zaposlen?

Zahvaljujem na svim odgovorima.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Mjesto v.d. tajnika

Riječ je o udruzi, čiji su osnivači i upravitelji fizičke osobe? Poslodavac nema obvezu uopće raspisati natječaj u tom slučaju, osim ako je ta obveza definirana statutom udruge ili nekim drugim pravilnikom. Može se zaposliti na mjestu v.d. i na neodređeno vrijeme, ako v.d. ne udovoljava statutarnim uvjetima za zaposlenje (npr. stručna sprema itd.). Ne mora se osigurati radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve druge odgovore na pitanja bi onda također trebao rješavati statut. Što on kaže o rokovima raspisivanja natječaja? Načelno se svrha v.d.-a protivi ugovoru na neodređeno vrijeme, ali može biti na određeno vrijeme do raspisivanja natječaja, a taj se period razvuče do unedogled. Radno mjesto osobi koja je bila na takav način zaposlena, ne mora se osigurati, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija