Jump to content

Kako učiti brže i bolje?


anonimno

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Curo, jednostavno moraš sama otkriti. Neki su pametniji pa im ide brže, a neki su malo tupaviji pa im ide sporije. Neki su toliko inteligentni da nakon jednog čitanja zapamte mnoštvo informacija, a drugi su tipični štreberi koji jedan članak moraju pročitati 50 puta da bi ga zapamtili. Itd. Ukoliko spadaš u neku od lošijih skupina, tj. nas običnih smrtnika moraš se pomiriti s tim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Najbolje se uči kad se stalno ne zaviruje u stranice pri kraju knjige. I stalno treba imati vizije, slike, situacije plus uporno ponavljanje definicija svaki dan. Još je važnije nakon učenja radeći nešto drugo razmiišljati o gradivu, malo malo pa ga se sjetiti. Jest, izgleda manijački, ali upravo tako. I zakačiti se za razlog zašto učiti. Bože, da sam bila barem tako mudra prije 30 godina kad sam upisala studij! A gle me sada, učim i dalje te iste knjige, a skoro mi je 50. Tek sad mi je krenulo. S obzirom da će se mirovine postepeno ukinuti što znači da će firme imati ustrojstvenu jedinicu krematorija, onda ni s 50 nije kasno. Dug je radni, a i životni vijek. Zato učiti i učiti. Ovo nije više vrijeme kao nekad, da se uči do 22 godine. Proces učenja stalno traje. Oni sretnici koji budu u boljim firmama koje cijene znanje neka ne misle da se neće trebati potruditi. Tehnologija toliko ubrzano napreduje, da će stalno morati nešto proučavati i loviti korak, inače ispadaju iz igre.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija