Jump to content

Gradnja


AnaVel

Preporučene objave

Poštovanje, 

Kupila bih zemljište sa starom ruševnom kućom. Kuća ima sve priključke, vodu, struju i telefon i građena je prije 1968. Međutim, kuća se nalazi odmah uz cestu. Kuća se ne može obnoviti i mora se srušiti. Može li se ponovno izgraditi nova kuća 20-ak metara dalje unutar građevinskog dijela iste parcele? Moraju li se ponovno platiti svi priključci (vode i struje) i doprinosi (vodni i komunalni). 

Unaprijed hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi o prostornom planu da li se može graditi 20 m od ceste (to vam nitko ne može reći bez uvida u prostorni plan kojeg bi trebali moći pronaći na stranicama općine/grada).

Komunalni i vodni doprinos ne morate ponovo platiti ako biste ostali u istom obujmu objekta, a ako i pređete platiti ćete razliku od onoga što ne morate platiti po trenutnom stanju do onoga što po novome morate platiti.

Što se tiče priključaka HEP mislim da traži da se ponovo plati priključak, a za vodu i kanalizaciju obično se ostavi presiječe cijev od vode nakon šahta, a od kanalizacije začepi na neki način i ne plaća se dodatno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija