Jump to content

Fina-poziv potrošaču na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošaća.


Garbo7

Preporučene objave

Poštovani, 

možda sam se krivo izrazila. Zaprimljeno je kako piše u naslovu:"Poziv potrošaču na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošaća". 

...unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud ustvrdio da je vrijednost imovine veća od 10 000 kn. 

... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti je već sve objašnjeno u sažetim informacijama koje se dobiju uz Poziv, kao i obrazac za Očitovanje potrošača.

Pojednostavljeno, radilo bi se o tome da je potrošač imao evidentirano dugovanje više od tri godine u iznosu glavnice manjem od 20 000 kn. Ako potrošač nema vrijednost imovine veću od 10 000 kn, što se utvrđuje prema popisu koji se dostavi uz Očitovanje i prema podacima koje pribavi sud iz ZK o nekretninama i evidencije MUP-a o pokretninama, sud donosi rješenje o otvaranju i zatvaranju JSP te se potrošač oslobađa od preostalih obveza u odnosu na osnove i vjerovnike za koje je isti postupak proveden i navedeni su u odluci suda.

Samo ukoliko se utvrdi da je potrošačeva vrijednost imovine veća od 10 000 kn, imenuje se povjerenik koji je dužan u roku od 12 mj unovčiti pokretnine, dionice itd., osim nekretnina (iznimno, kada vjerovnik na kojeg se odnosi JSP stupa u ovršni postupak koji je već pokrenuo neki od vjerovnika radi namirenja novčane tražbine).

Na potrošaču je da se očituje pristaje li na provedbu JSP očitovanjem da je ili nije suglasan sa provođenjem istog. Ako se u roku 15 dana očituje da nije suglasan, JSP se neće provoditi, a ako je suglasan sud će otvoriti JSP. Međutim i u tome slučaju potrošač ima mogućnost u roku 60 dana od otvaranja postupka povući suglasnost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija