Jump to content

Retroaktivno djelovanje ugovora


Plavuša1968

Preporučene objave

Ne znam da li sam na pravoj adresi, pa ako nisam molim da me uputite gdje postaviti pitanje, a ako jesam, molim odgovor: Tvrtka A i tvrtka B imali su ugovor do 16.8.2020.g. U prosincu su se sporazumjeli o produženju ugovornog odnosa, a jedina izmjena u odnosu na prethodni ugovor je visina naknade koju će tvrtka A isplaćivati mjesečno tvrtki B. Da li 22.12.2020.g. smiju sklopiti ugovor o produženju ugovornog odnosa sa retroaktivnim djelovanjem od 17.8.2020.g.? Da li se tu radi o retroaktivnosti i kojim pravnim normama je to regulirano?

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno o tome što je definirano ugovorom o trajanju tog ugovora - je li ugovor na određeno vrijeme koji prestaje 16.08.2020. godine, ili ugovor na neodređeno vrijeme koji se prešutno obnavlja na isti rok trajanja. Međutim, neovisno o tome, stranke mogu ustanoviti da su ugovorne odredbe među njima proizvodile pravne učinke i nakon 16.08.2020. godine pa do 22.12.2020. godine, i da se obje ugovorne strane i nadalje smatraju obvezanima odredbama toga ugovora. To nije retroaktivnost, zabrana povratnog djelovanja vrijedi po našem Ustavu samo za zakone i druge propise koje donose tijela javne vlasti, a ne građani ili pravne osobe u privatnom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija