Jump to content

Kupnja stana


Ruya

Preporučene objave

Kupujem stan pod ogromnim hipotekama, u teretovnici je upisano preko 10 pravnih i fizičkih osoba. Jesam li sigurna da će se hipoteka maknuti ukoliko mi banka investitora ishodi njihova pisma namjere da će se izvršiti brisovno očitovanje nakon moje uplate kupoprodajne cijene stana tj. postoji li opcija da se ne izda brisovno očitovanje i u kojem slučaju te kako se ograditi od toga i garantira li mi banka tada povrat uplacenog novca? I što ako je investitor u predstecaju/stečaju, mogu li ostati oštećena? Molim za savjet što učiniti i na koji način da najbolje odradim tu kupnju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako kupujete, u stečaju ili ovrsi ili privatno? Svaka privatna kupnja bi morala biti u regulaciji i dogovoru s bankom, banka će Vam izdati pismo namjere da će Vam izdati brisovno očitovanje kada položite kupovninu, ali to sigurno neće utjecati na ovih 10 fizičkih i pravnih osoba, pa sa svakim od njih također morate postići dogovor radi brisanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupujem privatno, investitor je u predstecaju. Dakle, on mi osigurava ishoditi pisma namjere svih vjerovnika i nakon moje uplate kupovnine na izdvojeni racun njegove banke, dužan mi je provesti brisovna očitovanja svih vjerovnika? Moj upit je vezan najviše uz mogućnost rizika tj. postoji li opcija da ne dobijem brisovna očitovanja, a ostanem bez novca ili je takav način kupnje potpuno siguran?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija