Jump to content

Postavljanje imovinskopravnog zahtjeva


IMPC

Preporučene objave

Što mora poduzeti oštećenik koji je potpisao obrazac imovinskopravnog zahtjeva koji mu je dan na policiji pri podnošenju kaznene prijave, ako ODO podnese optužnicu s kaznenim nalogom (kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3.) i sud to prihvati bez provođenja rasprave?

Hoće li sud u presudi uputiti oštećenika da svoj imovinskopravni zahtjev ostvaruje u parničnom postupku ili oštećenik mora nakon što primi optužnicu (s kaznenim nalogom) uputiti podnesak sa imovinskopravnim zahtjevom kako bi sud imao osnova eventualno odlučiti o istom ili to nije niti moguće ako ne provodi raspravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi trebalo pisati u kaznenom nalogu, ako je imovinskopravni zahtjev osnovan i jednostavan, tada ga sud u kaznenom nalogu može i prihvatiti, a ako je potrebno i nešto dokazivanja (npr. naknada štete, visina iste itd.) tada će ga uputiti u parnicu, sve ovisno o prijedlogu koji je državno odvjetništvo dalo u optužnici u kojoj je sadržan prijedlog da se donese kazneni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija