Jump to content

Otkazni rok


Vampirski poslovi

Preporučene objave

Postovani

  Potreban mi je vaš cijenjeni savjet.

  Voditelj firme, podruznice,  danas 30.12. 2020. me  obavijestio kako mi se nece produziti ugovor o radu nakon 31.12.2020.
  Bez otkaznog roka i bez ikakve prethodne najave u doba pandemije kada je pronalazak posla jednak dobitku lota.  Ima li pravo na takav otkaz pod objasnjenjem kako nema dovoljno posla (teh.višak) dok u isto vrijeme zaposljavaju nove radnike koje i sam obučavam.
  Počeo sam sa radom 1.7.2020. i tempom od 45 dana bez dogovorenog slobodnog vremena odrađivao sve obaveze dostave bez prigovora što je dovelo do više od 250 prekovremenih radnih sati (160 mjesecno je min.) koji se ubrajaju u slobodne dane.(neplaćeno) Od tih slobodnih dana sam iskoristio 5. Provodeći između 270-500 km vozeći u radnom vremenu između 3:00/11:00 što je 8.12.2020. dovelo do zamora i istegnuća leđnog živca zbog kojeg sam morao na bolovanje. Danas bi ponovno morao otvoriti bolovanje zbog tegoba sa implatatima ali mi je rečeno kako mi se ugovor neće produžiti. Napominjem kako sam pri predaji dokumentacije za natječaj priložio i formular  o 50% umanjenoj radnoj sposobnosti.
  Imaju li pravo na otkaz bez otkaznog roka i da li su mi dužni ostvaren godisnji odmor nakon 6 mjeseci rada ( mjesecni ugovori) i slobodne dane platiti.
      s poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija