Jump to content

Vikend s djetetom


ivicahorvatic

Preporučene objave

Poštovani. Pitanje. Nakon razvoda braka, dijete je kod mene 3 dana u tjednu i svaki drugi vikend. Curica bude stara skoro 4 godine. No, znam imati problem. Ponekad ne želi prespavati cijeli vikedn, nego samo jednu noć. Primjerice, s petka na subotu, ali ne želi sa subote na nedelju. Kada velim bivšoj da jednostavno dijete ne želi spavati tu skroz, nego da ću je vratiti navečer i odmah ujutro dolazim po nju, svašta mi govori. U negativnom kontekstu... Misli, ja bih bio najsretniji na svijetu da dijete želi spavati skroz kod mene, cijeli vikedn. no mala je i još ne želi. Ja je ne mogu zavezati ni prisiliti. Jer, kao veli socijalna radnica, treba uvijek slušati djetetove špotrebe. Što učiniti po tom pitanje? Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, ne. Pred djetetom o majci sve najbolje. Nego meni piše negatine stvari, da se ja postavljma kao super tata, da se ja moram pobrinuti da spava tu. Pa nije problem, dijete nema kaj nema, ali ne razumije bivša da je izgubilo dijete kontinuitet i da joj treba prilagodba. Onda me to muči, napeta je i bojim se da to ne utječe na dijete dok je tamo....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, morat ćete naučiti komunicirati o djetetu. U pravu ste i Vi (dijete se mora postupno prilagođavati da joj što manje nesigurnosti izaziva novonastala situacija), a u pravu je i majka (što da je majka otišla na službeno putovanje ili nije dostupna dulji period, dijete bi se moralo naviknuti i djeca se generalno brzo prilagođavaju; naravno, ovisno o osobnosti pojedinog djeteta). Uvažite ono što majka govori, kao što bi ona trebala uvažavati ono što Vi govorite. Činjenica je da ako dogovora među Vama nema, da je bolje držati se sudske odluke u cijelosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Roditelji odgajaju dijete, a ne obrnuto. Ne može dijete od 4 godine donositi odluke umjesto roditelja. Vi se trebate pobrinuti da dijete prespavljuje kod vas, osim ako je to odbijanje posljedica manipulacije drugog roditelja. Moraju postojati pravila i granice.

"veli socijalna radnica, treba uvijek slušati djetetove špotrebe."

Ako vam je ovo rečeno u kontekstu što dijete od 4 godine ne želi kod vas prespavljivati onda je najblaže rečeno smiješno. Kako ćete postupiti ako vam dijete jednog dana kaže da ne želi ići u školu? Da li ćete udovoljiti njegovoj potrebi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija