Jump to content

Obaveze iz izjave i raskid radnog odnosa


kmatija7

Preporučene objave

Pozdrav,

Prije nekoliko mjeseci kupio sam odredenu imovinu od firme u kojoj radim. Za navedenu kupnju mi je uredno ispostavljen racun. Medutim, zasebno sam morao potpisati Izjavu u kojoj se obvezujem da ukoliko odem u odredenom periodu iz firme da sam obvezan dodatno platiti odredeni postotak cijene imovine koju sam kupio. 

Izjava je potpisana samo s moje strane, nije ovjerena kod javnog biljeznika ni nista slicno. 

 

Da li me takva izjava stvarno obvezuje da platim dodatni iznos? Sto ako ne platim? Da li me mogu teretiti za to? Koja je pravna tezina takve izjave, ako uopce postoji?

Unaprijed hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovjera potpisa od javnog bilježnika samo potvrđuje da je potpis na izjavi zaista i Vaš. S obzirom na to da se navedeni uređaj ili imovina kod Vas, vjerujem da neće biti sporno pitanje vjerodostojnosti potpisa, nego nešto drugo. Da, zaista, ako ste prihvatili te uvjete ugovora i na to se obvezali svojim potpisom, a ja u ovakvoj pogodbi ne vidim ništa protuustavno, nezakonito ili nemoralno, tada ćete to morati i ispoštovati i poslodavac Vas može teretiti za navedeno u sudskom postupku radi isplate (i kasnije ovrsi).

Naime, radi se o kupoprodajnom ugovoru s uvjetom, gdje ste dobili povoljniju cijenu s osnove zaposlenja kod poslodavca. Ako to zaposlenje prestane, tada gubite i pravo na popust (slično, primjerice, rade teleoperateri kod prijevremenog raskida ugovora).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija