Tina93 objavljeno: 7. siječanj 2021. Dijeli objavljeno: 7. siječanj 2021. Poštovani, zanima me da li osoba koja ima otvoren paušalni obrt tri godine, da li mora polagati majstorski ispit. U pitanju je slastičarstvo. Lijep pozdrav, Martina Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 8. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2021. Ako želite samo proizvoditi kolače, a netko drugi da ih prodaje ili uslužuje trebate biti pekar ili slastičar sa minimalno trogodišnjom školom bez iskustva-za to ne treba majstorski ispit, to su ove dvije šifre: 10.71-Proizvodnja kruha; proizvodnja svježih peciva i sličnih proizvoda te kolača 10.72-Proizvodnja dvopeka, keksa i srodnih proizvoda; proizvodnja trajnih peciva i sličnih proizvoda te kolača Ako želite imati slastičarnicu ima ih tri tipa: 56.10.06-Slastičarnice u kojima se pripremaju i uslužuju slastice-e tu treba slastičar s majstorskim ispitom 56.10.07-Slastičarnice u kojima se priprema i uslužuje sladoled-tu je dovoljan samo slastičar s minimalno trogodišnjom školom bez iskustva i majstorskog ispita i 56.10.08-Slastičarnice u kojima se samo uslužuju slastice(znači tuđe slastice, ne proizvodite ih vi)- Poslužitelj jela ili pića Priprematelj jednostavnih jela i slastica (znači ne treba majstorski ispit, to su kursevi koji se polažu u obrtničkoj komori) Paušalni obrt nema veze, to je samo način oporezivanja. Za koju djelatnost se bili registrirani do sada i tko Vam je bio stručna osoba? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tina93 odgovoreno: 8. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2021. prije 8 sati , vodovod1 je napisao: Ako želite samo proizvoditi kolače, a netko drugi da ih prodaje ili uslužuje trebate biti pekar ili slastičar sa minimalno trogodišnjom školom bez iskustva-za to ne treba majstorski ispit, to su ove dvije šifre: 10.71-Proizvodnja kruha; proizvodnja svježih peciva i sličnih proizvoda te kolača 10.72-Proizvodnja dvopeka, keksa i srodnih proizvoda; proizvodnja trajnih peciva i sličnih proizvoda te kolača Ako želite imati slastičarnicu ima ih tri tipa: 56.10.06-Slastičarnice u kojima se pripremaju i uslužuju slastice-e tu treba slastičar s majstorskim ispitom 56.10.07-Slastičarnice u kojima se priprema i uslužuje sladoled-tu je dovoljan samo slastičar s minimalno trogodišnjom školom bez iskustva i majstorskog ispita i 56.10.08-Slastičarnice u kojima se samo uslužuju slastice(znači tuđe slastice, ne proizvodite ih vi)- Poslužitelj jela ili pića Priprematelj jednostavnih jela i slastica (znači ne treba majstorski ispit, to su kursevi koji se polažu u obrtničkoj komori) Paušalni obrt nema veze, to je samo način oporezivanja. Za koju djelatnost se bili registrirani do sada i tko Vam je bio stručna osoba? Osoba ima slastičarsku školu, te je otvorila obrt za pečenje kolača i torti prije 3 godine gdje sama proizvodi i peče iste. Zanima me u kojem vremenskom razdoblju ( 3 ili 5 godina) treba položiti majstorski ispit da bi nastavila raditi. Da li Vi možda znate tu informaciju? Zahvaljujem se na odgovoru. Lijep pozdrav, Martina Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 10. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2021. dvije godine da bi otvorila slastičarnu, ali ovako i dalje može raditi bez polaganja majstorskog ako će samo peći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.