Jump to content

Podzemne vode


Johhny

Preporučene objave

Pozdrav!

Jedno pitanje vezano za podzemne vode.

Imam  problem sa susjedom koja živi s donje strane ceste koja mi sve više prigovara zbog podzemnih voda, a u zadnje vrijeme počela je i prijetiti sa tužbom.

Da prvo opišem situaciju:

Moja kuća se nalazi sa gornje strane ceste, cijelo dvorište je asfaltirano, sva oborinska odvodnja riješena je sa kanalicama i rešetkama koje svu našu vodu skupljaju i odvode je dalje na našu zemlju. Dakle, ni jedna kap koja padne na našu parcelu ne završi kod susjede. 

Problem je voda koje se je u zadnje vrijeme (unatrag godinu-dvije) počela pojavljivati na spoju asfalta iz našeg dvorišta i ceste. Kako je susjedina kuća ispod ceste, ta voda se polako slijeva preko ceste do njezine ograde, ispred koje je ona ugradila kanalicu koja tu vodu skuplja i odvodi ju dalje na MOJU parcelu. Mi smo joj to dozvolili jer je do prije par godina bila normalna i bili smo u dosta dobrim odnosima.

Ta voda na spoju asfalta se pojavljuje samo kada pada kiša, to traje par dana i onda prestane. Susjeda je već zvala sve moguće komunalne redare koji su nešto gledali oko naše ograde, buljili su po sat vremene u spoj našeg asfalta sa cestom i ništa pametno nisu zaključili ni poduzeli. Izgleda da je susjeda sad postala očajna i počela je prijetiti tužbama.

Želeći smiriti situaciju, razmišljao sam o tome što mogu napraviti da nekako spriječim tu vodu da izvire na tom spoju, ali ništa mi ne pada na pamet. 

Da li ja kao vlasnik parcele na s koje ta podzemna voda od nekud izvire snosim kakvu odgovornost zbog te podzemne vode?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Johhny je napisao:

 

Da li ja kao vlasnik parcele na s koje ta podzemna voda od nekud izvire snosim kakvu odgovornost zbog te podzemne vode?

Komunalci su već izvidili stvar.

Da su ustanovili da je to voda koja se slijeva sa betoniranih površina tvog dvorišta već bi naložili da se to mora sanirati. Kako to nije slučaj, nije tvoj problem. Voda izbija na javnoj površini.

Očito se radi o nekakvom izbijanju vode koja se cijedi iz tla.

Savjet:

U ovakvim razmiricama sa susjedima nije od koristi pošto poto izbjegavati konflikt i beskrajno popuštati. Treba povući crtu. Reći da razumijete da ju to muči, ali nije vaša krivnja. Poručiti susjedi da se ne cijedi iz dvorišta nego izvire iz zemlje. Bili su komunalci, i nek izvoli njih daviti. Ako ipak hoće tužiti vas preko puta, onda ćete potegnuti pitanje  odvoda kanalicom koji vodi na vašu česticu... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija