Jump to content

Novčana prevara


Davor 222

Preporučene objave

Poštovani , što napraviti? Uplatio sam 20 000 kn čovjeku koji mi je trebao napraviti papire za kucu , prošla je godina dana on nije nista napravio . Tražio sam da mi vrati novce i to pola iznosa , znači 10 000 kn , na što je pristao i poslao mi sporazum o ukidanju predugovora na kojem stoji da ce mi vratiti 10 000 kn . No ništa nije vratio. Koje su mi opcije i zapravo šanse za povratak tih novaca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pismeno ga obavijestite da ćete, ako Vam u određenom roku (8 dana) ne vrati novce, protiv njega pokrenuti kazneni postupak radi počinjenja KD prijevare, definiranog i kažnjivog po čl. 236. KZ RH....ako se ogluši, ne preostaje Vam ništa drugo do podnošenja kaznene prijave za navedeno KD, koje se, inače, progoni po nalogu i, naravno, postaviti zahtjev za povrat novčanih sredstava.. 

A kolike su Vam šanse da novce i povratite, to Vam ovdje niko decidirano ne može odgovoriti, sve ovisi o kakvim dokazima raspolažete, no kako navodite u svom postu, koje dokaze spominjete, mišljenja sam da su Vam šanse velike i da ćete, ipak, povratiti svoje novce.. 

Sretno Vam i držite se...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav, imam pitanje.

U slučaju novčane prevare, kad je prevarant tražio da mu se dio novca uplati na račun, a kasnije se ispostavi da je račun od daljnje rodbine,  ima li smisla zatražiti povrat novca uplacenog na račun temeljem instituta stjecanja bez osnove?

Na koji način vratiti taj novac? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija