Jump to content

Darovni ugovor


lasta300

Preporučene objave

Pozdrav,

 

molim ako mi mozete odgovoriti na postavljeno pitanje.

 

2008. godine umrla mi je baka. Na ostavinskoj moj otac i teta odricu se nasljedstva u korist svojeg oca, mojeg djeda. 2009. umire moj otac. Djed 2010. daruje darovnim ugovorom tetinom sinu gradevinsko zemljiste, bez da smo brat i ja znali za to. 2014. mene i brata zove djed da gradevinsko zemljiste nije bilo u ostavinskoj iza smrti bake i trazi da se kod biljeznika brat i ja odreknemo u njegovu korist, s obzirom da je nas otac umro. Tako smo i ucinili, to se vodilo kao naknadno pronadena imovina. Djed je umro prosle godine i nas se bratic upisao na to gradevinsko zemljiste na temelju darovnog ugovora iz 2010. 

Brat i ja bili smo u gruntovnici te smo dobili na uvid taj darovni ugovor iz 2010., rjesenje o nasem odricanju u korist djeda iz 2014. i rjesenje po kojem je bratic upisan kao vlasnik.

 

Pitanje: kako je djed 2010. mogao darovati gradevinsko zemljiste kad tada nije jos bio vlasnik toga zemljista, nego je postao 2014. kada smo se mi odrekli u njegovu korist. Mozemo li pobijati taj darovni ugovor?

uređeno: od lasta300
...
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija