Jump to content

Prometna i naknada od osiguranja


polajne11

Preporučene objave

  • Spitfire je promijenio naziv u Prometna i naknada od osiguranja

Supruga je prelazila zebru ,te je na nju naletio autom pijani šofer.Zadobila je krvarenje umozgu,repturu bubrega,sada ne može govoriti,hrane ju patronažne sestre špricom sa Peg-om,psihički je nestabilna,stalno plače .Dobila je invalidnost 80 % ,a poslije pregleda logopeda i viši postotak.Treba joj stalna skrb i briga.Miksati hranu 4 x na dan.Bila je u Aritheri gdje je prohodala ali i dalje teško hoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visinu odštete određuje medicinski vještak po tužbi koju ćete podnijeti protiv osiguravajuće kuće ako niste zadovoljni dobivenim iznosom po odštetnom zahtjevu u mirnom postupku s osiguravajućom kućom. Predlažem da angažirate stručnu pomoć radi sastava odštetnog zahtjeva ili tužbe, jer bi se s obzirom na opisanu invalidnost i ozljede ovdje moglo raditi o ozbiljnom iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem.Sve je poduzeto kako predlažete.Zanima me ,na primjer ako supruga dobije 100 % iznosa na primjer 100000 € ,koliki postotak dobiva suprug a koliko 2 djece Na primjer suprug 50 % ili  50000 € a djeca  2 x po 25 % ili svako dijete 25000 €.Kakva je sudska praksa ? Znam da supruga ima i pravo na kamatu i zateznu kamatu,jer Alianz osiguranje  odlaže plačanje,radi svojih razloga.Suprug ima veliki posao oko kuhanja,mljevenja hrane,oko skrbi,a HZZO i plača  4 patronažne sestre da ju hrane,a HZZO plača samo 2 x tjedno kupanje.Tako da je taj iznos preko 10000 €  godišnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tužiteljica supruga, onda dobiva ona kao oštećena. Ako su tužitelji suprug i maloljetna djeca, onda oni dobivaju iznos zato što su pretrpjeli teški invaliditet bliske osobe, a to je prema Orijentacijskim kriterijima VSRH sada 440.000,00 kn za supruga, 440.000,00 kn za dijete, a 300.000,00 kn za drugo dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Ne upuštatajte se u parnicu bez detaljno savjetovanja s odvjetnikom koji zna materiju. Da bi bliski srodnici imali pravo na naknadu štete mora biti riječ o osobito teškom invaliditetu oštećene bliske osobe. Ključna riječ je OSOBITO TEŠKOM. Iznosi koji su navedeni gore nisu točni. Kriteriji VSRh su podignuti 50%, a ne 100%. Također, visina naknade za djecu ovisi da li se nad njima ostvaruje roditeljski skrb i da li postoji životna zajednica. Za unuke isto tako u pogledu životne zajednice. 

uređeno: od Jack_Butler
Dopuna i ispravak pravopisne greške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas za bolje pojašnjenje ovih iznosa."Iznosi koji su navedeni gore nisu točni "Kriteriji  VSRh su podignuti 50 % a ne 100 %.Tu mi nije jasno koji iznosi  su podignuti 50 % a ne 100 %.I koliko bi trebao dobiti  suprug kod 90 % invalidnosti supruge ,koji se  u porodici jedini brine o bolesnoj ženi.Ovo mi je prihvaljivo za " životnu zajednicu.Postupak pred sudom vodi  odvjetnik i sada je pri kraju 4 godina od dana nesreće.Moram plačati patronažne sestre radi hranjenja sa PEG-om ,kupanja i njege 10000 € na godišnjoj razini.Tako da je vidljivo kako se HZZO brine o invalidima.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprug tužiteljice može nešto dobiti iz presude samo ako je bio tužitelj i to ne s osnova koji vas zanima. Kao što sam rekao ranije, suprug i bliski srodnici imaju pravo na naknadu štete s naslova osobito teškog invaliditeta bliske osobe. Naknada imovinske štete koju je tužila tužiteljica s naslova tuđe njega i pomoći pripada samo tužiteljici te je iz taj iznos koji navodite od 10.000 eura ista trebala i tužiti te dokazati. Prema onome što navodite ista je mogla i tražiti rentu s tog osnova. Bliski srodnici koji pružaju pomoć u kućanstvu nemaju pravo na naknadu te "štete" iz 2 razloga: 1. Naš ZOO samo u iznimnim slučajevima priznaje pravo na naknadu štete posrednim oštećenicima i, 2. Pomaganje u obitelji (bračni drugovi, roditelji i djeca) je moralna obveza koja je čak i propisana Obiteljskim zakonom. Glede povišenja iznosa koji vas zanimaju.....Postoje Orijentacijski kriteriji Vrhovnog suda za dosudu pravične novčane naknade iz 2002. g. koji su prošle godine podignuti za 50%. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija