Jump to content

Upit vezan uz studentske poslove


bjanka_zaduznic

Preporučene objave

Pozdrav! 

Zanimaju me preporuke u vezi rada preko studentskog ugovora na dulje vrijeme. Naime znam da je Zakonom o obavljanju studentskih poslova maksimalna duljina studentskog ugovora 45 dana. 

Što biste preporučili studentu da sklopi/potpiše s poslodavcem u slučaju gdje poslodavac nudi "interne edukacije" i mentoriranje studentu pri zaposlenju, a želi se osigurati kako će student ostao u firmi minimalno x godina. Postoji li opcija gdje student apsolvent može zadržati studentska prava do diplome (znači ne sklopiti ugovor o radu prije diplome) te se obvezati na rad kod poslodavca (preko studentskih ugovora) i sklapanje ugovora o radu nakon diplome (s ukupnim trajanjem zaposlenja (uračunati studentski dani) od minimalno x godina). Poslodavac želi biti osiguran od odlaska studenta time što bi prijevremenim otkazom student morao poslodavcu "vratiti"/platiti unaprijed određenu novčanu svotu koja će biti uložena u njega internim edukacijama i mentoriranjem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično se sklapa novi ugovor svakih trideset dana, i tada SC izdaje račun po kojem poslodavac plaća ugovorenu naknadu. Već ste postavili ovo pitanje, ali i moje je mišljenje da za ovo ima vremena i kad student diplomira i kada sklopi ugovor o radu, no sve je to podložno međusobnom dogovoru studenta i poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Miljko je napisao:

Dokle god si u svojstvu studenta (bilo izvanrednog ili redovnog) možeš dizati svaki mjesec novi ugovor tako da ne treba nekakav poseban dokument 

i to mi je jasno, no zanima me kako se poslodavac može "osigurati" da student neće dati otkaz, odnosno prestati podizati ugovore 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija