Jump to content

Predožen kao svjedok


LENIzg22

Preporučene objave

Pozdrav, u mom slučaju me Dorh ili tko već predlozio za svjedoka u kupovini droge,tj iz policijskih izvida su zaključili da sam kupovao drogu, uz mene tu je bilo još nekoliko svjedoka. Nakon informativnog razgovora sam ponovo pozvan od strane policije,drugo ispitivanje se odvilo u policiji u prisustvu zapisničarke (rečeno mi je da oni to nekad obave po nalogu Dorha). 

Ja sam tu izjavio da ne zelim svjedočiti iz straha za svoju sigurnost pa me sada zanima da li moja povezanost s tim slučajem prestaje i dali će me se pozvati na sud ? 

Hvala na pomoći

uređeno: od LENIzg22
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesu li Vas tom prilikom kada je bila zapisničarka snimali? (odnosno hoćete li biti uključeni kao okrivljenik, ne samo kao svjedok)

Ako ste samo svjedok, sud će Vas po potrebi djela pozvati, a tada se morate odazvati i morate svjedočiti. Ne budete li se odazvali, sud Vas može prisilno dovesti (ujutro u 6 Vas pokupi policija i onda čekate do ročišta), a ne budete li htjeli svjedočiti, može Vas novčano kazniti, pa čak i zatvoriti do davanja iskaza.

Međutim, moguće je da ima dovoljno svjedoka, pa Vas neće zvati, ali to se ne može znati bez uvida u spis, a svjedoku uvid u spis nije dopušten.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , LENIzg22 je napisao:

 

Nisu me snimali,sad mi nije jasno... Ako me pozovu na sud mogu li ja dati isti iskaz (da ne zelim svjedočiti iz straha) i mogu li me onda ikako prisiliti na svjedočenje? Jer mi nikako nije u interesu ići protiv nekoga na taj način, a sto se tiče ostalih svjedoka svi su sve priznali i potpisali, mislim njih dvoje ili troje ako se ne varam... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A znate li mozda dali se u praksi na sud pozivaju svjedoci koji su prethodno na DORHU izjavili da ne zele svjedočiti iz straha? Na taj način sam postupio jer se nisam htio zamjerati nekom tko se bavi s takvim stvarima...

Mislio sam da je to završena priča za mene po vasim odgovorima izgleda da ne mogu biti 100% siguran da je...  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači uglavnom ako me nema u spisima koje je dobio odvjetnik optuženog mogu biti miran,mala je vjerovatnost da ce me sud pozvati jel tako? I jos ako uzmemo u obzir da imaju 2, 3 svjedoka koja će sigurno svjedočiti... 

I jos samo jedno pitanje, u slučaju da me pozovu mislio sam se opravdati sa doktorskom ispričnicom ili nesto slično i nadati se da me nece ponovo zvati. (vjerujem da pravim od ovog veći problem nego sto je, ali jednostavno u groznoj situaciji sam) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali pokazan mi je papir na kojem piše između ostalih da se predlaže i mene kao svjedoka, to je bilo za trajanja istražnog zatvora od mjesec dana optuženog, i dan prije njegov izlaska sam pozvan u policiju dati iskaz pred policajcem i zapisničarkom i tad sam izjavio da ne zelim svjedočiti iz straha, znači praktički me DO već bio predložio jel tako? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji i nešto što se naziva ugroženim svjedokom, međutim kako će u ovom slučaju očito postojati cijela plejada svjedoka (kupaca) droge od optuženika, sumnjam da će se određivati takav status vama ili ikome drugome (pa neće valjda lik ići u osvetu desecima ljudi posebice kada postoje snimke).

No, možete naglasiti svoju bojazan pred sudom, pa će optuženika udaljiti iz sudnice i nećete iskazivati pred njim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija