Jump to content

Studentska prava i posao


Petrunjela5

Preporučene objave

Radim preko Student servisa, ali htjela bih pokušati raditi za firmu iz inozemstva, radi se o prevođenju i titlanju. Zanima me na koji način bi to bilo moguće? Preko ugovora o djelu, autorskog ugovora ili nekako drugačije? Želim zadržati studentski status (pravo na studiranje), kao i studentska prava (pravo na dom, menzu...) Zanima me kako to izvesti na legalan način i izbjeći moguće kazne. Kako se plaća porez u tom slučaju? Što sve treba znati u vezi ove situacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne gubi se status redovnog studenta ako počnete zarađivati već studentska prava (dom, prehrana, prijevoz, zdravstveno i dopunsko). Prvo je potrebno znati koliko iznosi prag zarade da zadržite sva ta prava. Preko studentskog ne možete raditi koliko mi je poznato ali preko ugovora o djelu možete. 

Ovisi o dogovoru s poslodavcem. Možete se dogovoriti da on plati sve poreze i doprinose za vas, a da vam na račun sjedne neto ili da on vama isplati plaću na račun, a vi dalje plaćate sve doprinose i poreze te podnosite JOPPD obrazac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav svima,

Vezano uz temu "posao studenta" Imam pitanje na obveze studenta kao izvođača radova. Što ako student ne izvrši svoje obveze kao radnik, ne dolazi na posao na vrijeme ili uzrokuje materijalnu štetu, manjak u blagajni koji je kažnjiv i po Zakonu?

Pravilnikom o radu su u firmi koja je u ovom slučaju I naručitelj radova preko Posrednika( st.servis) , definirane i obveze te novčane kazne i opomene...no što je sa studentima?

Zadnji slučaj koji sam imala je manjak u blagajni od 50 eura u smjeni studenta,  no odgovorni su oboje jer nisu odradili primopredaju u smjeni .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija