Jump to content

Neke nejasnoće


Benzin

Preporučene objave

 InkedScreenshot_139_LI.thumb.jpg.04495147e26a4ba4b0862eec5971b660.jpg

Gledao nešto na e građani i vidio obavijest da je došlo do promjene u postupku. I klinkuno na link i otvorilo mi se ovo. Uglavnom radi se o Ovrsi od A1  iz 10 mjesec 2020 mjeseca kada su mi poslali riješenje i na to sam se ja žalio i  uglavnom svi računi za koje traze naplatu su bili tamo oko 2019 im datumi dospjeca, a dugovi su iz 2018 7-12 mjesec. Dug su izracunali da je 1410 kn  ,a JB je 17,6,2020 primio  zahtjev za ovrhu, a u 4 mjesecu 2020 su izvrsili kao uvid u poslovne knjige i vidjeli ne placene dugove. I  sad meni nije jasno ovaj dopis suda di kaže stavljanje izvan snage rješenja o ovrsi  šta konkretno znači za moj slučaj? Poziv nisam nikakv dobio,pa sada ne znam, da li će sud na temelju moje zalbe na ovrhu donjet presudu ili ovo samo znaci da bi u vrlo kratkom roku mogao dobit poziv na sud?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

To znači da ćete uskoro dobiti poziv za ročište, a na kojemu ćete imati priliku dokazati svoje tvrdnje iz prigovora. Do okončanja tog parničnog postupka sud je stavio izvan snage rješenje o ovrsi javnog bilježnika.

Doslo mi ovo od suda, ali poziva nigdje nema. Piše poslje ds je moguća žalba i tjt. Tako da sam sad totalno znunjen

234C4113-FB7D-45D5-B2E4-03F866F25CE5.jpeg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Sve je provedeno u skladu sa zakonom. Sud je povodom prigovora donio odluku, a daljnji postupak se vodi u parnici. Poziv tek slijedi.

Znaci u roku 15 dana trebam svejedno poslat dokaze svoje kojima ja pobijam rijesenje o ovrsi Ili movgu direktno na ročište donjet ? Taj zadnji dio mi nije bas najjasniji 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
, Borbena7 je napisao:

Sve je provedeno u skladu sa zakonom. Sud je povodom prigovora donio odluku, a daljnji postupak se vodi u parnici. Poziv tek slijedi.

Ništa od poziva na sud. Jučer mi došlo rješenje da se obustavlja ovrha u ovoj pravnoj stvari i da je Ovrhovoditelj 14.1.2021. povukao prijedlog za ovrhu u ovoj pravnoj stvari.  Konkretno me zanima da li su nastali kakvi troškov s obzirom na ovo rješenje,pa prethodno, pa JB i njegovo rjšenje za ovrhu ili kako se točno to zove i i tko ih snosi? Ili bi troškovi nastali samo u slučaju da sam ja dobio poziv na sud i fizički prisustvao parnici? Pa da je došlo do parnice i da je suđeno u moju korist i da sam dobio istu  bi imao pravo tražit od suda da od A traži naplatu za sudske troškove?

uređeno: od Benzin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Benzin je napisao:

da sam dobio istu  bi imao pravo tražit od suda da od A traži naplatu za sudske troškove?

Btw, niste li prije ovoga rješenja dobili Obavijest od suda da je tužitelj podneskom od dana xy povukao tužbu, da istu može povući do zaključenja glavne rasprave ako tuženik na to pristane, da ukoliko se ne izjasnite u roku 8 dana od dana obavijest smatrat će se da pristajete na povlačenje. Konačno istom bi vas obavijestili i da ste dužni platiti pristojbu za prigovor u iznosu 100 kn te u prilogu dostavili na koji način, te da zahtjev za naknadu troška tih 100 kn možete podnijeti sudu isto u roku 8 dana od dostave obavijesti (ukoliko taj trošak niste već naveli u prigovoru)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija