Jump to content

Najam 1/2 stana


kudakamo

Preporučene objave

Poštovanje i lijepi pozdrav svima!

Zbog razvoda braka, a po preporuci suda i CzSS "da se moramo fizički razdvojiti", nije naznačeno tko mora ili treba izaći iz stana, iselio sam iz zajedničke nekretnine, vlasništvo 1/2 i otišao u stan od sestre,  na taj način sam htio zaštiti dijete od daljnjih trauma svađa i netrpeljivosti..... Istom privremenom mjerom suda,  dijete ostaje sa majkom na toj adresi, a ja dobivam određeno klasično viđanje i provođenje vremena na drugoj adresi i plaćanje alimentacije. Borba za ravnopravno roditeljstvo je u tijeku.

Moje pitanje glasi: da li mogu potraživati najamninu za 1/2 stana koje je i moje vlasništvo, od izlaska iz stana do isplate mog dijela od strane bivše supruge, koja želi ostati u stanu. Bivša supruga ima   iznad prosječna primanja za razliku od mene.  Ako mogu, ljubazno molim temeljem kojeg zakona i na koji način da ostvarim to pravo. Kolika je vjerojatnost da ću dobiti eventualni traženi iznos najma za period unazad 1 g.

Hvala na pomoći, savjetima i odgovorima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete po osnovi upotrebe tuđe stvari u svoju korist, čl. 1120. ZOO-a, a možete i po osnovi čl. 46. Obiteljskog zakona. Po prvoj osnovi ima nešto pravomoćne sudske prakse, po drugoj osnovi još nisam susrela takve odluke. Ali kako je opći zastarni rok do 5 godina unatrag, svakako imate pravo na zaostatke unatrag jednu godinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija