Jump to content

Zemljišna zavrzlama


Mariza

Preporučene objave

Pozdrav, 

molim savjet. Pokušati ću ukratko izložiti svoj problem, unaprijed se ispričavam zbog eventualne nejasnoće ili nepotpunih podataka - nisam pravnik, dapače slabo se razumijem u tu problematiku. 

Znači ovako. Otac mi je naslijedio zemlju kojoj je zadnji vlasnik na kojeg je upisana njegov djed (još iz Austrougarske). U međuvremenu na nju se uknjižio grad Zadar. Što je tema za sebe. Međutim, trenutno mi je važnije što susjed koji graniči s tom parcelom "sređuje" svoje papire pa nas je kontaktirao oko toga. Bili smo s njim i njegovim geodetom na terenu - problem je sljedeći: 2 su djeljenika kod njih. Jedan je u donjem dijelu terena prije više od 30 godina napravio kuću i pri tome ušao i na naš dio terena. Otac je tada propustio reagirati, tako da bi to sad i pustili - međutim on je napravio i malo trotoara te zid do toga. Drugi djeljenik, kojeg dopada gornji dio njihovog terena povukao bi među prema nama sljedeći taj zid. Iako katastarska međa ne ide tako već više od metra dalje, u našu korist. Nismo potpisali ništa. Moje je pitanje - što se tu da poduzeti?

Hvala i lijep pozdrav, M

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija