Jump to content

Susjedov ZID


13rio

Preporučene objave

Pozdrav, molim pomoć ako je moguća. Betonski zid koji je u susjedovom vlasništu i koji se nalazi sa njegove desne strane gledano sa ceste je uslijed potresa u Sisku nagnuo se nad moje dvorište i terasu, te jednim dijelom se već naslonio na stupove nadstrešnice terase. Zid je dobio crvenu naljepnicu sa napomenom hitno ukloniti, a moja nekretnina zelenu ali sa napomenom da ne smijemo koristiti dvorište i terasu dok se isti ne ukolni. 

Uklanjanje je dogovoreno, no nastaje problem kod izgradnje novog. Zid je između naše obiteljske kuće i poslovnih prostora sa prozorima prema mome posjedu te ceste za stanicu tehničkog pregleda vozila, iz čega proizlazi da je ogromna frekvencija ljudi a i vozila na navedenoj cesti. Jedan je vlasnik poslovnih prostora te prostora gdje je u najmu Croatia osiguranje i tehnički pregled. 

Trenutni zid je dužine cca 30 metara i visine 2,20.

Pitanje je da li je vlasnik zida dužan ponovno graditi zid radi naše privatnosti, sigurnosti od vozila, emisije itd... Ako da da li postoji pravilo kakav zid mora biti? 

Hvala Vam u naprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija